Nerokas veto valui hukkaan, Petteri Sihvoselta suoraa puhetta SM-liigan murheenkryynistä – "Kielii isommasta ongelmasta"

Petteri Sihvoselta kovaa kritiikkiä SM-liigan sarjajumbolle – Liigaviikko perkasi kiekkoviikon annin 16:09
Liigaviikko-ohjelmassa puitiin muun muassa SaiPan tilannetta.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen antaa kritiikkiä SM-liigan sarjajumbo SaiPalle joukkueen synkästä tilanteesta.

SaiPan kausi on ollut synkkä. Joukkue on valahtanut syvälle sarjajumboksi ja ero edessä olevaan JYPiin on venähtänyt jo 14 pisteeseen.

Turbulenssia on riittänyt niin valmennus- kuin pelaajaosastollakin. Viime kaudeksi Lappeenrantaan saapunut mestariluotsi Pekka Virta jätti SaiPan kesken kauden. Sihvonen näkee SaiPan ongelmien ulottuvan pikemminkin kaukalon ulkopuolelle.

– SaiPassa suurin ongelma tällä hetkellä on se, ettei siellä ole urheilujohtajaa. Vaikka tehtiin nerokas veto ja mestarivalmentaja Pekka Virta saatiin Lappeenrantaan, niin Virtakin joutui operoimaan niin, ettei ollut urheilujohtajaa. Nyt tällä hetkellä etenkin se kaipaa sitä todella kipeästi, Sihvonen perkaa Liigaviikossa.

– SaiPa on tällä hetkellä koko SM-liigan murheenkryyni. Onko tässä muuta odoteltavaa, että montako pelaajaa sieltä vuokrataan tai myydään.

SaiPan pelaajistossa on nähty kauden aikana jo muutoksia. Hiljattain luottohyökkääjä Jarno Koskiranta siirtyi loppukaudeksi Ilvekseen. Vuoden alussa slovakkihyökkääjä Kristian Pospisil tömisteli Lappeenrannan pölyt luistimistaan ja suuntasi puolestaan Tshekin liigaan.

SM-liigan nykyinen sarjajärjestelmä mahdollistaa sen, että SaiPa voi lakaista ongelmansa tämän kauden osalta maton alle ja odottaa rauhassa käännettä kurssiinsa ilman painetta putoamisesta.

– Tämä kielii isommasta ongelmasta. Kun SM-liiga on suljettu, SaiPassakin voidaan lokoisasti sietää tämä hetki ja mennä sen yli. Niinhän se ei saisi olla. SaiPankin pitäisi saada haastetta ja painetta Mestiksestä.

Katso Liigaviikko kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat