Petteri Orpo sinisten nimeämästä Sannin "kotkotuksesta": Huono ilmaisu erittäin tärkeästä asiasta

Perhevapaauudistuksen valmistelu takkuaa ja on yhä pahasti kesken. Tavoitteena oli, että ministerityöryhmä olisi saanut sovittua uudistuksen päälinjoista vuodenvaihteeseen mennessä.

Helsingin Sanomien mukaan sinisillä ei ole halua viedä uudistusta eteenpäin, vaan he ovat nimenneet sen "Sannin kotkotukseksi". 

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi asiaa jo aiemmin Twitter-tilillään. Hän kirjoittaa twiitissään, että "Perhevapaauudistus ei ole Sannin "kotkotus", vaan tasa-arvo -uudistus perheille ja naisille. Noloa Siniset." 

Myös tänään Orpo tyrmäsi sinisten lausahduksen.

– Se ei tietenkään ole sitä. Se oli huono ilmaisu erittäin tärkeästä asiasta. Meillä on hyvin laaja näkemys yhteiskunnassa ja työmarkkinajärjestöissä, että perheet ja naiset tarvitsevat uudistusta tasa-arvon ja työmarkkina-aseman parantamiseksi.

Lähitulevaisuudessa maaliin

Vaikka aikaraja on jo umpeutunut, Orpo on puolueen vahvasti ajaman hankkeen suhteen luottavaisin mielin. 

– Taloudelliset raamit ja aika monimutkainen kokonaisuus saavat asian junnaamaan. Annan sellaiset terveiset sinne ministeriryhmään (Annika Saarikko (kesk.), Pirkko Mattila (sin.) ja Sanni Grahn-Laasonen (kok.), joka töitä tekee, että rohkeutta ja uudistumisen halua. Ministeri-Sannin kanssa on tänään tarkoitus vielä puhua ja käydä tilannetta läpi. Toivon, että ensi viikolla tai lähitulevaisuudessa pääsemme asiassa maaliin. 

Uudistuksen tarkoitus on lisätä työelämän ja vanhemmuuden tasa-arvoa, työllisyyttä sekä varhaiskasvatukseen osallistumista. Sen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2019 alussa. 


 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja