Petter Northug latoi suoraa tekstiä Johannes Kläbon päätöksestä – "Dollarinkuvat silmissään"

Norjan maastohiihtolegenda Petter Northug on ottanut kantaa tähtihiihtäjä Johannes Hösflot Kläbon päätökseen jättää Norjan maajoukkue.

Kläbo ilmoitti sunnuntaina jättävänsä Norjan maajoukkueen ja harjoittelevansa jatkossa ilman maajoukkueen tukea.

Kläbon päätös on herättänyt paljon keskustelua hiihtoväen keskuudessa. Nyt myös Petter Northug on kommentoinut Kläbon ratkaisua.

– Johannes on kasvanut todella paljon, ja tykkää tehdä asioita itsekseen. Nyt hän voi tehdä kaiken itseään varten. Hän tietää, mitä haluaa, Northug kommentoi norjalaiselle TV2:lle.

Myös Northug teki oman uransa aikana päätöksen irtaantua Norjan maajoukkueesta ja teki suuren yhteistyösopimuksen Coopin kanssa. Northug näkee Kläbon tilanteessa paljon yhtäläisyyksiä omaan tilanteeseensa.

– Minun täytyi tehdä jotain uutta. Minusta tuntui, että minua käytettiin usein sisäisiin markkinointitehtäviin ja tein paljon ylimääräistä työtä. Minusta ei tuntunut siltä, että saisin jotain vastineeksi, Northug muistelee.

– Luulen, että Johannes näkee tilanteessani jotain samaa häneen. Norjan maajoukkueen sponsoreilla on dollarinkuvat silmissään ja haluavat käyttää häntä, Northug sivaltaa.

Kläbon päätöksessä on myös omat haasteensa. Northug sai kokea saman omalla urallaan.

– Hän missaa kaikki maajoukkueen laadukkaat harjoitukset. Ehkäpä se suurin haaste, jonka minä kohtasin, oli pääsy huoltorekalle ja suksivoiteluihin. Hän tulee kohtaamaan useita pulmia ja kysymyksiä, Northug toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat