Petter Northug kertoo humalassa ajamastaan rajusta kolarista – Paiskautui tuulilasiin, poliisit seisoivat aamulla sängyn vieressä

Kaksinkertainen maastohiihdon olympiavoittaja Petter Northug kertoo torstaina ilmestyvässä kirjassaan valehdelleen poliiseille rattijuopumuksestaan. Norjalainen heräsi kotoaaan vuonna 2014 siihen, kun poliisit seisoivat hänen sänkynsä vieressä.

Norjalainen maastohiihtäjä Petter Northug tunnetaan ennen kaikkea erinomaisesta loppukiristään. Northug on voittanut olympiakultaa Vancouverin olympialaisten 50 kilometriltä ja parisprintistä. Norjalaisella on myös 13 MM-kultaa.

Nortug kertoo torstaina ilmestyvässä Northug – Min historie -kirjassaan vuoden 2014 tapahtumista. Olympiavoittaja kertoo kirjassa juhlineensa ystäviensä kanssa ja juoneensa pontikkaa. Northug lähti ajamaan Christianiksi kutsumaansa ystävää juhlista kotiin, mutta ajoi pahan kolarin vai parinsadan metrin päässä kodistaan Trondheimissä. Promilleja oli 1,65.

Northug pakeni paikalta, mutta heräsi seuraavana aamuna kotonaan siihen, että poliisit seisoivat hänen sänkynsä vieressä. Virkavalta oli murtautunut hiihtäjän kotiin. 

Norjalainen vietiin kuulusteluihin, joissa hän valehteli poliisille ja väitti, ettei ajanut autoa. Kirjassa Northug paljastaa syyn valehtelulle.

– Halusin vain pois poliisiasemalta. Oli yksinkertaisinta sanoa, etten ajanut autoa, Northug kertoo SVT:n ja NRK:n mukaan kirjassa.

Olympiavoittajan ajama kolari oli vakava. Hän kertoo lyöneensä päänsä tapahtumien yhteydessä.

– Pääni heilahti eteenpäin ja pamahdin sekä rattia että tuulilasia päin. Kaikki meni mustaksi. Minulla ei ole mitään muistikuvia siitä. Kuulin myöhemmin, että hiuksiani löydettiin tuulilasista.

Northug kirjoittaa katumuksen iskeneen kuulusteluiden jälkeen. Hän sanoi managerilleen Are Sörum Langåsille, että poliisilaitokselle on mentävä takaisin.

– Minun täytyy kertoa totuus. Se, että minä ajoin autoa, Northug kirjoittaa.

Northug tuomittiin 50 päivän vankeuteen, jonka hän suoritti nilkkapantarangaistuksena. Hiihtäjä maksoi noin 19 5000 euroa sakkoja. Hän palasi laduille Falunin MM-kisoihin vuonna 2015 ja voitti neljä MM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat