Asiantuntijalta karu arvio kokaiinikohussa ryvettyneen Petter Northugin tilanteesta – norjalaistähti joutuu todennäköisesti vankilaan

Maastohiihtouransa jo lopettanut Petter Northug on uuden skandaalin ympäröimänä. Norjalainen jäi kiinni reilusta ylinopeudesta ja hänen kotoaan löydettiin kokaiinia.

Norjalaistähti pysäytettiin torstai-iltana, kun hän oli ajanut 168 kilometriä tunnissa 110 kilometrin nopeusrajoitusalueella. Poliisi epäilee Northugin ajaneen autoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Poliisit löysivät myöhemmin kokaiinia Northugin kotoa. Poliisi vahvistaa Northugin olevan yhteistyöhaluinen eikä häntä ole pyydetty pidättämään. Tarkempia tietoja tutkimuksista poliisi ei tässä kohtaa paljasta.

Northug menetti ajokorttinsa, mutta on jo saanut autonsa takaisin. Norjalainen puhui tapahtuneesta Instagram-tilillään. Bergenin yliopiston lakiyksikön professori Asbjörn Strandbakken kertoi Trönder-Avisalle, että Northug joutuu todennäköisesti vankilaan. Pitkä tuomio ei olisi kuitenkaan kysymyksessä.

– Pituus on noin kuusikymmentä päivää, Strandbakken sanoi.

Strandbakken nostaa esiin tuomion pituuteen vaikuttavat tekijät. Northugin päihtyneisyyden vahvuus, kokaiinin määrä ja sen vahvuus tulevat vaikuttamaan.

– Jos kyse olisi ollut hasiksesta, niin silloin olisi selvitty sakoilla. Vahvempien huumeiden kohdalla määrä ja vahvuus vaikuttavat, Strandbakken kertoi.

Northug on ollut virkavallan kanssa ongelmissa aiemminkin. Vuonna 2014 hän jäi kiinni rattijuopumuksesta sen jälkeen, kun hän oli ajanut autonsa kovavauhtisessa kolarissa lunastuskuntoon ja paennut paikalta. Hän joutui tuolloin olemaan jalkapannassa kotonaan 50 päivää.

Lue myös:

    Uusimmat