Petter Northugin verikokeiden tulokset paljastivat uutta tietoa ex-hiihtotähden ajokunnosta

Entinen hiihtosuuruus Petter Northug ei ollut alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisena, kun poliisi pysäytti hänet auton ratista Norjassa kolme viikkoa sitten. Norjalaisviranomaiset kertoivat keskiviikkona, että verikokeiden tulosten perusteella Northugia ei epäillä rattijuopumuksesta eikä ajamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

– Hän on helpottunut, muttei yllättynyt. Northug on kertonut aiemmin medialle, ettei hänen ajokuntonsa ollut alentunut, kommentoi Northugin asianajaja Halvard Helle.

Northug joutuu kuitenkin tuomiolle ylinopeudesta ja huumausaineiden hallussapidosta. 

Poliisi pysäytti Northugin 13. elokuuta, kun hän ajoi Oslon ulkopuolella 168 kilometrin tuntivauhtia alueella, missä oli 110 kilometrin tuntivauhdin rajoitus. Poliisit epäilivät Northugin ajokuntoa, pidättivät hänet ja tekivät kotietsinnän. Poliisit löysivät Northugin luota kymmenen grammaa kokaiinia.

Uransa 2018 lopettanut Northug myönsi elokuussa kärsivänsä vakavista päihdeongelmista. Hän kertoi kokeilleensa kokaiinia ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

– Alkoholia, huumeita, lääkkeitä. Viime aikoina on tullut juhlittua aika rankasti, 34-vuotias hiihtolegenda kertoi tiedotustilaisuudessaan 21. elokuuta.

Northug voitti urallaan kaksi maastohiihdon olympiakultaa ja 13 maailmanmestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat