Petrus Palmu nöyryyttävässä tilanteessa Ruotsissa – SM-liigan viime kauden tähti: "Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä"

0:57
Tässä yksi Petrus Palmun taidonnäytteistä viime kaudelta – upea maali Tapparan verkkoon.

Petrus Palmun asema Ruotsin jääkiekon pääsarjassa SHL:ssä pelaavassa Örebrossa on käynyt tukalaksi. Jatkaminen pitkään Örebrossa alkaa näyttää yhtä epätodennäköisemmältä.

Palmu painoi viime kaudella Jukurien paidassa kovaa jälkeä, jakoi SM-liigan maalipörssin kärkipaikan, ja hänet valittiin runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. 59 runkosarjapeliin 59 (26+33) tehopistettä pistellyt joensuulaislähtöinen hyökkääjä lähti hakemaan seuraavaa haastetta Ruotsissa, mutta sesonki on edennyt isossa mollissa.

Palmu on pelannut SHL:ssä 15 ottelua ja koonnut vaatimattomat pisteet 1+3=4. Vastuu on jäänyt vähäiseksi, ja Palmu on ollut kokoonpanon ulkopuolella lähes kolmanneksessa peleistä, kun ruotsalaisen Niklas Erikssonin valmentama ja sarjassa seitsemäntenä oleva Örebro on tahkonnut 22 matsia.

Ruotsissa on huomioitu, että hyökkääjäpulasta huolimatta Örebron kokoonpanoon on nostettu tuoreeltaankin junioreita, kun Palmua on kutsunut katsomo. Tilannetta voi pitää Leijonista viime keväänä aivan MM-kisojen korvalla pudonneen hyökkääjän kannalta nöyryyttävänä.

Siihen, onko Palmu jatkamassa Örebrossa, hänellä ei ole antaa suoraa vastausta.

– En osaa sanoa... yritän tehdä oman työni niin hyvin kuin voin, ja niin olen tehnyt, Palmu viestittää MTV Urheilulle.

Hetken kuluttua hän jatkaa:

– Jokainen voi itse tehdä omat johtopäätöksensä sitten.

Palmu ei halua kommentoida hänen ja valmennuksen välisiä keskusteluja, kun 25-vuotiaalta pelurilta kysyy, onko valmennus perustellut linjaansa hänen suhteensa.

"Kyselyä ja juttua ollut koko ajan"

Palmun agentti Antero Niittymäki kuittaa juniorien pelaamisesta Palmun sijaan, että "tuotahan se on nyt ollut tässä viime viikot".

Niittymäki kertoi jo reilu kuukausi sitten MTV Urheilulle Palmun herättäneen kiinnostusta muiden seurojen parissa. Vireillä nyt olevista keskusteluista muiden seurojen suuntaan hän toteaa nyt näin:

– Tietynlaista kyselyä ja juttua on totta kai ollut koko ajan enemmän ja vähemmän.

Niittymäki ei juuri kiertele, kun häneltä kysyy, olisiko ideaali tilanne, että Palmu lähtisi Örebrosta vai jatkaisi seurassa.

– Kuten aikaisemminkin sanoin, kaikki haluavat pelata ja olla sellaisessa roolissa, jonka kokevat oikeaksi. Tietenkään se ei tällä hetkellä sitä ole Örebrössa. Ei ole ihannetilanne.

– Mutta hänellä on tämä ja ensi kausi sopimusta heidän kanssaan. Katsotaan, miten tilanne tässä etenee.

Vastauksista on tulkittavissa, että Palmu tuskin haluaisi Örebrohon jäädä, jos hyvä tarjous kilahtaisi muualta.

– Hänellä on sopimus Örebron kanssa, ja tässä on kaksi osapuolta. Molemmille suotuisa ratkaisu pitää löytää, jos jonnekin lähtee, Niittymäki vastaa.

Onko Suomeen paluu potentiaalinen vaihtoehto?

– Ei me olla poissuljettu mitään vaihtoehtoja. En tällä hetkellä osaa enempää sanoa, Niittymäki muotoilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja