Tulolistan kakkonen Jorma Takanen tienasi viime vuonna yli 17 miljoonaa euroa: "Kaikki tulee työtä tekemällä – harvemmin se on kuin lottovoitto"

Tässä ovat Suomen 10 suurituloisinta, jotka eivät peittele tienestejään 0:35
Katso videolta lista suomen suurituloisimmista, jotka eivät ole piilottaneet tietojaan toimittajilta!

Verottajan luovuttaman listauksen mukaan vuoden 2019 toiseksi eniten tienannut suomalainen on sieviläinen Jorma Takanen. Hänen tulonsa olivat noin 17,3 miljoonaa euroa. 

– Se on ne juorukalenterit, jotka näyttävät tällaista, hyväntuulinen listakakkonen kuittaa puhelimessa MTV Uutisille.

Takasella on takanaan pitkä yrittäjäura ja hän kertoo olleensa monessa mukana. Viime vuosi oli hänen mukaansa sellainen, että että "tuottoja tuli kohtuullisen hyvin".

– Olen perustanut aikanaan Scanfil Oy:n, joka on pörssiyhtiö, sitten on Sievi Capital. Olen ollut iLoqin hallituksessa mukana ja sen seurauksena yrityskauppojen kautta on tullut tuloja. Se on tullut monesta eri asiasta, Takanen kertoo taustastaan.

"Elämme ihan normaalia elämää"

Sievissä Pohjois-Pohjanmaalla asuva Takanen tienasi viime vuonna pääomatuloja 17,1 miljoonaa euroa. Ansiotuloja hänellä oli noin 210 000 euroa. Vuonna 1946 syntyneen Takasen mukaan viime vuoden jättitulot eivät kuitenkaan ole muuttaneet yritteliään perheen elämää millään tavalla.

– Elämme edelleen ihan normaalia elämää, eikä sillä ole mitään sellaista merkitystä. Olen ollut yrittäjä vuodesta 1976 lähtien ja hyvin monessa mukana.  

Perhekään ei Takasen mukaan ole uudesta sijoituksesta moksiskaan.

– Vaimo on ollut sijoitusjohtajana aikaisemmin ja mukana, hän ehkä tietää nämä raha-asiat vielä paremmin kuin minä. Meillä on kolme lasta, jotka kaikki ovat yritystoiminnassa mukana. Meillä on useita yrityksiä.

"Tunteja pitää aika paljon käyttää"

Kysyttäessä Takanen antaa rikastumiseen yhden neuvon ylitse muiden: töitä pitää tehdä. 

– Ei ole mitään neuvoja, mutta tunteja pitää aika paljon käyttää, jos meinaa oikeasti pärjätä. Valitettavasti se ei ihan normaaleilla työajoilla tule vaan joutuu uhraamaan lainausmerkeissä vapaa-aikaakin. Ja ehkä se on samalla harrastus.

Takasen mukaan perhe ei liiasta työnteosta ole kuitenkaan joutunut kärsimään.

– On ollut normaalia elämää, sieviläinen toistaa.

Lopuksi Takanen korostaa vielä kerran uurastuksen merkitystä.

– Kaikki tulee työtä tekemällä. Harvemmin se on kuin lottovoitto. Täytyy olla monessa mukana. Ja jos haluaa olla, voi kyllä sanoa, että se on samalla harrastus.

Lue myös:

    Uusimmat