Petri Kontiola jysäytti yllätyksen MTV Urheilulle – harkitsee lopettamispäätöksen pyörtämistä: "Jäi vähän huono maku"

Upea hetki Nokia Arenan jäällä – Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen temppu sai kylmät väreet liikkeelle 0:37
Petri Kontiola jätti jäähyväisiä pitkin kautta – tässä pelipaita vaihtui Jukurien Juhamatti Aaltosen kanssa helmikuussa

Keväällä mittavan kiekkouransa Ilveksessä seremoniallisesti päättänyt Petri Kontiola paljastaa MTV Urheilulle, että on alkanut kesän mittaan kyseenalaistamaan lopettamispäätöstään. 

MTV Urheilu tapasi Kontiolan keskiviikkona Pirkkalassa golfkierroksen merkeissä. Hän kertoo pitäneensä peruskuntoa yllä keväällä päättyneen kiekkouran jälkeen. Kontiola väläyttää jopa lopettamispäätöksensä pyörtämistä. 

Nyt on kesäjäät alkanut jätkillä. Se on aina ollut se, että sinne tarvitaan pelaajia, että ne pyörii. Eilen käytiin ekan kerran jäällä. Kun pääsee hyvien jätkien kanssa luistelemaan, niin vielä kelpaa. Mutta ei ole sellaista… Mä meen vähän fiiliksen mukaan, mä en ole vielä ihan varma kaikesta, Kontiola kertoo. 

Kontiola päätti uransa pisteiden valossa uskottavasti. Hän oli Ilveksen sisäisen pistepörssin ykkönen tehopistein 12+39=51. Kontiolan "viimeisestä tanssista", eli uran viimeisistä pudotuspeleistä tuli tarkkaan seurattu käsite, kun hyökkääjä yritti voittaa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta. 

Samettisena pelintekijänä uransa luonut Kontiola sanoo, että Ilveksen pronssiin päättynyt kausi oli paha pettymys, eikä ura saanut toivottua kruunua.

Jäi vähän huono maku viime kaudesta. Se tietenkin tässä vaikuttaa, Kontiola viittaa ajatuksiin uran mahdollisesta jatkamisesta.

Kesän mittaan syntynyt orastava ajatus saa kypsyä rauhassa.

Milloin päätös pitää tehdä? 

– Varmaan jouluna. Jos ei jouluna ole mitään, niin varmaan unohdetaan tämä homma, mutta nyt mä menen sillä, että katsotaan, mikä tässä on meininki.

Omien sanojensa mukaan "syöttölautana" kesäjäillä käynyt Kontiola nauttii sopimuksettomuuden ja sitoutumattomuuden rentoudesta.

On kyllä (rentoa), ihan saa naureskella. Se on kuitenkin sellaista, kun on sopimuspelaaja, on sellaista velvoitetta, että tämä on pakkohommaa. Nyt on ollut sellaista, että saa nähdä, menenkö huomenna. Vähän vaihtelee fiiliksen mukaan, Kontiola sanoo. 

 

Lue myös:

    Uusimmat