SM-liigan tähtivahvistus Petri Kontiola tietää, miksi moni epäilee häntä – "Kellotin aika kovia lukemia KHL:ssä"

Petri Kontiola palaa pitkästä aikaa SM-liigaan – aikoo vastata epäilyksiin:"Olen kellottanut kovia lukemia" 2:57
Videolla HPK:n Petri Kontiolan haastattelu.

Tulevan SM-liigakauden yksi kovimmista nimistä on KHL-seura Helsingin Jokereista Hämeenlinnan Pallokerhoon vaihtanut Petri Kontiola. Useissa MM-kisoissa Suomea edustanut Kontiola kuuluu nyt ikämiesryhmään. Kontiola tietää, miksi moni epäilee häntä.

35-vuotias Kontiola ehti viettää 11 viimeisintä kautta Venäjän KHL-liigassa. Sen lisäksi hän teki kaksi mutkaa Pohjois-Amerikkaan.

Kontiola palasi jo vuosi sitten Suomeen. Seuraksi valikoitui Jokerit, jossa hän jäi loppumetreillä sivuraiteelle.

– Pelihalut ovat kovat. Tässä on eletty epätietoisuudessa sen suhteen, että mitä tuleman pitää ja koska pelit alkavat. Toivottavasti siihen saadaan täysi varmuus. On ollut kivaa olla joukkueena mukana. Meillä on kaiken lisäksi vähän spesiaalitilanne, kun ei ole yhtään ulkomaalaispelaajaa joukkueessa, Kontiola miettii uuden kauden alla C Moren lähetyksessä.

Kontiola teki HPK:n kanssa yhden vuoden mittaisen sopimuksen.

Kontiola on tullut tutuksi taitosentterinä. Mutta millainen versio hänestä nähdään kotimaisissa liigakaukaloissa, jonne hän palaa ensimmäistä kertaa sitten kauden 2006-07?

– Pilke silmäkulmassa -teema on säilynyt. Ja toivottavasti se säilyy loppuun asti. Paljon on kilometrejä takana, mutta ei vielä tarpeeksi. Uskon, että olen kasvanut matkan varrella ja olen nyt henkisesti valmiimpi paketti.

Kontiola tiedostaa myös sen, miksi häneen kohdistetaan kysymysmerkkejä.

– Paljon on tullut kyselyjä liikkeestä. Sen eteen on tehty hommia. Kellotin aika kovia lukemia KHL:ssä viime vuonna, kun laitoimme mittarit päälle, Kontiola vastaa päättäväisesti.

Kontiola myöntää olevansa hieman pihalla kotoisesta SM-liigasta, useiden ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Kaveriporukan tietopankki on kuitenkin auttanut häntä.

– Olen kysellyt Ville Niemiseltä paljon SM-liigasta ja HPK:sta. Ville sanoi paljon hyvää, varsinkin HPK:sta. Mutta toki, pitää vähän antaa aikaa, että näkee, mihin on tullut työnnettyä kauhansa, Kontiola miettii.

Lue myös:

    Uusimmat