SM-liigasta tuttu tähti Juhamatti Aaltonen on ilman seuraa – kertoo nyt tulevaisuudestaan: "Ei tympäise yhtään"

Vuosien varrella SM-liigassa kovaa jälkeä nakuttanut Juhamatti Aaltonen on tällä hetkellä vapaa agentti. Aaltonen, 35, tekee nyt yhden linjavedon tulevaisuudestaan.

Viime kaudella Aaltonen sai todistaa jos jonkinlaisia käänteitä Pelicansissa. Pussinokkien päävalmentaja vaihtui ja kulisseissa kuohui.

Siirtorajan alla Pelicansin pudotuspelihaaveet olivat jo romuttuneet. Aaltonen päätti tarttua Kärppien, tai tarkemmin hänen hyvän ystävänsä Lasse Kukkosen tarjoukseen. Aaltonen palasi pohjoiseen.

Kärpät ei ole kuitenkaan kertonut Aaltosen jatkosta. Taitava laitahyökkääjä onkin vapailla markkinoilla.

– Olen viettänyt perhe-elämää ja olen nauttinut siitä. Samalla on tullut treenattua jo monta viikkoa. Katsotaan nyt, että mitä tässä tapahtuu. Monella on hommat seis tämän erikoisen tilanteen takia, Aaltonen sanoo MTV Urheilulle ja viittaa koronaviruspandemian luomaan poikkeustilaan.

Aaltonen tekee kuitenkin yhden vahvistuksen:

Hän aikoo jatkaa jääkiekkouraansa.

Iin kansantaiteilijan mukaan hänellä on enemmän pelihaluja kuin koskaan.

– Lätkä on erittäin mukavaa. Kyllä tässä pelataan vielä – toivottavasti monta vuotta. Laji ei tympäise yhtään. Tuntuu, että se on vain vuosi vuodelta mukavampaa. Mulla on sellainen hyvä palo ja innostus päällä.

– Vaikka kausi kerrallaan mennään, niin tarkoitus on tahkota vielä monta vuotta, Aaltonen väläyttelee.

Aaltonen ei rajaa vaihtoehtoja ulos. Ura voi jatkua Suomessa tai ulkomailla.

– Olen avoin kaikille – mitään ei ole lyöty lukkoon. Meillä on pieni lapsi tässä ja voin käydä vielä ulkomailla, jos sieltä tulee joku järkevä tarjous. En pysty sanomaan, että mikä on ykkösvaihtoehto, Suomi vai ulkomaat. Katsotaan, että mitä on tarjolla ja miten kuviot menevät. Otetaan sieltä se itselle paras vaihtoehto, Aaltonen käy läpi.

Aaltonen nakutti viime kaudella 60 SM-liigan runkosarjaottelussa tehot 19+25=44. Uransa aikana hän on vieraillut muun muassa KHL:ssä, Ruotsissa ja Sveitsissä. 

Lue myös:

    Uusimmat