Arsenal-fani Peter Nymanilla ristiriitainen tunne Wengerin lähdöstä – mielessä kaksi kohokohtaa ranskalaisen ajalta

Arsene Wengerin ura Arsenalissa päättyy 1:35

Intohimoiseksi Arsenal-kannattajaksi tunnustautuva MTV:n uutisankkuri Peter Nyman tervehtii lontoolaisseuraa miltei 22 vuotta valmentaneen Arsene Wengerin lähtöä ilolla, mutta toivoo samalla ranskalaiselle Hollywood-tyylin läksiäisiä.

Wenger ilmoitti perjantaina astuvansa sivuun kuluvan kauden päätteeksi. Hän tuli seuraan vuonna 1996 ja johdatti Arsenalin kolmesti Valioliigan mestaruuteen. Viime vuodet kannattajat ovat kuitenkin turhautuneet pysähtyneisyyden tilaan ja vaatineet toistuvasti Wengerin lähtöä.

– Tämä on seisminen ja historiallinen jalkapallotapahtuma Arsenalin ja englantilaisen jalkapallon maailmassa, Nyman muotoilee.

– Minulla on kaksijakoinen voimakas tunne. Toisaalta tämä on suuri helpotus, että vihdoin se tapahtuu, koska se on mennyt jo niin paljon yliajalle joka tapauksessa – ihan jo tulosten valossa, ja koska samat ongelmat toistuvat.

– Mutta samalla, kun uutinen tuli alkuiltapäivästä, siitä tuli lievä shokki ja haikeus, koska olen kuitenkin kasvanut Wengerin varjossa fanina tässä reilut 20 vuotta. Aika outoa, että Arsenalia ei valmennakaan tämän kauden jälkeen Wenger, Nyman jatkaa.

Nyman olisi toivonut Wengerin päättävän uransa Arsenalissa johonkin tämän vuosikymmenen FA Cupin voittoon, joita seura nappasi peräti kolme putkeen vuosina 2015–17. Uudelta, vielä nimeämättömältä valmentajalta hän toivoo pelitavan tuomista modernin jalkapallon tasolle. Paperilla joukkueen olisi pitänyt pystyä jo pitkään parempaan.

Edessä unohtumattomat läksiäiset?

Yli 20 vuoden aikakaudelta Nyman nostaa esiin kaksi huippuhetkeä yli muiden.

– Ensimmäinen on se, kun Wenger tuli totaalisena nobodyna Arsenaliin, ja aika nopeasti huomattiin, että tämähän tuo jotain aivan uutta englantilaiseen jalkapalloon, ja Arsenal alkaa taas voittaa pokaaleita.

– Toinen on totta kai se kulminaatiopiste eli tappioton kausi 2003–04. Olin itse silloin paikalla Highburylla ja näin sen viimeisen ottelun Leicesteria vastaan, jossa Arsenal oli vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen 0-1-tappiolla. Arsu voitti kuitenkin sen matsin 2-1 ja pysyi voittamattomana koko sen kauden, Nyman muistelee.

Vaikka monet Arsenalin kannattajat ottivat pitkäaikaisen managerin lähdön vastaan suurena juhlapäivänä, Nyman soisi ranskalaiselle unohtumattomat, Hollywood-tason läksiäiset. Sellaiset olisi mahdollista saada vielä Eurooppa-liigasta, jossa joukkue aloittaa ensi viikolla välierät Atletico Madridia vastaan. Wengerin aikana Arsenal ei ole voittanut ainuttakaan euromestaruutta.

– Nyt kun kakat ovat ikään kuin jo housuissa, olisi mahtavaa, että hän saisi ensimmäisen Eurooppa-pokaalinsa koskaan. Saattaa jopa olla, että jos Wengeriä on syytetty siitä, ettei hän osaa enää sytyttää joukkuetta, niin ehkä nyt kundit järjestävät hänelle hyvät jäähyväiset. Samalla heidän on pakko pelata itsensä näyteikkunaan uudelle potentiaaliselle valmentajalle.

– Sen takia olen supertyytyväinen siihen, että Wenger ilmoitti tästä ennen Atletico-matseja. Kiitos siitä, Nyman sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat