Peter Nyman listaa mieleenpainuvimmat juontajat kautta aikojen

Elokuussa MTV3-kanavalla uutisankkurina aloittava Peter Nyman listaa hänelle mieleenpainuvimmat juontajakonkarit meiltä ja muualta.

Juontajan tärkein ominaisuus on Nymanin mielestä karsmaattisuus, oli juontaja sitten viihdepuolella tai uutistoimituksessa. Ensimmäisenä hänelle tulee mieleen yhdysvaltalainen Walter Cronkite, joka oli televisiotoimittaja ja CBS:n iltalähetyksen uutisankkuri.

– Cronkite on kyllä itseoikeutettu valinta, mikä täytyy mainita juontajalegendoja listatessa.

– Uutiskärjellä katsottuna ja suomalaisia juontajia tarkasteltaessa, ei voi olla mainitsematta akselia Martikainen, Kaskela, Lind, Polttila, Nyman mainitsee legendaariset jo eläkkeelle jääneet uutisankkurit.

Viihteen puolella mies mainitsee rapakon takaa kolme vetovoimaista juontajaa.

– Talk show -juontaja Larry King ilmoitti hetki sitten jäävänsä nyt 77-vuotiaana eläkkeelle. Oman sukupolveni juontajista täytyy myös mainita Jay Leno ja Conan O'brian.

– Suomessa käänteentekeviä hahmoja ovat olleet JariSarasvuo ja Simo Rantalainen. Heitä ei voi tässä aiheessa sivuuttaa, Nyman muistuttaa mieleen Hyvät pahat ja rumat -ohjelman valovoimaiset juontajat ja lisää, että karismaattisuutta lisää se, ettei ota itseään liian vakavasti.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja