Pete Samprasin rinnalle! Novak Djokovic sädehti huikaisevaan grand slam -voittoon: "Täysin uskomatonta"

Serbian tennistähti Novak Djokovic teki argentiinalaisesta Juan Martin del Potrosta selvää US Openin finaalissa suoraan kolmessa erässä luvuin 6–3, 7–6 (4), 6–3.

Videolla Tulosruudun sunnuntain juttu naisten US Openin finaalin ratkaisuista.

Djokovicille US Openin kaksinpelimestaruus oli uran kolmas. Aiemmin hän oli voittanut New Yorkin grand slam- turnauksen vuosina 2011 ja 2015.

Kaikkiaan Djokovicilla on nyt 14 kaksinpelin grand slam -mestaruutta. Grand slam -tittelien määrässä hän nousi kaikkien aikojen jaetulle kolmannelle sijalle USA:n tennislegenda Pete Samprasin rinnalle.

– Pete Sampras on yksi lajin kaikkien aikojen suurimmista legendoista. Hän oli lapsuuden idolini, Djokovic sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

– Sillä on suuri merkitys minulle, että olen nyt hänen rinnallaan grand slam -voittojen määrässä. On täysin uskomatonta, kun sitä ajattelee. Katsoin, kun hän voitti yhden ensimmäisistä Wimbledon-mestaruuksistaan, kasvoin ja ajattelin pelatessani, että kykenen jonain päivänä tekemään niin kuin hän.

– Se, että olen tässä pisteessä on todeksi tullut unelma.

Djokovic kävi helmikuussa kyynärpääleikkauksessa, mutta siitä toivuttaan hän on äitynyt hurjaan vireeseen. Serbialainen on voittanut kolme neljästä viimeisestä turnauksestaan, mukaan lukien Wimbledonin ja US Openin mestaruudet.

– Jos olisitte helmikuussa, kun minut leikattiin, että voittaisin Wimbledonin, US Openin ja Cincinnatin (Masters-)turnauksen, sitä olisi ollut vaikea uskoa. Elämä on näyttänyt minulle, että hyvät asiat ottavat aikaa. Vie aikaa saada asiat loksahtamaan kohdalleen. Kaksi viime kuukautta ovat olleet upeita.

Lue myös:

    Uusimmat