Serena Williams on US Openin voittaneen Naomi Osakan idoli: "Kun halasin häntä, tunsin jälleen olevani pikkutyttö"

Naomi Osaka voitti US Openin finaalissa idolinsa Serena Williamsin. Osaka herkistyi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Videolla Tulosruudun kuvaa naisten finaalista.

Osaka vei ottelun erin 6-4, 6-2. Hän kiitti palkintojenjakotilaisuudessa Williamsia siitä, että sai pelata häntä vastaan. Japanilainen herkistyi myöhemmin lehdistötilaisuudessa puhuessaan Serena Williamsista.

– Tiedän, että hän todella haluaa voittaa uransa 24. Grand Slamin. Kaikki tietävät tämän, se on mainoksissa, se on kaikkialla. Astuessani kentälle, en ole enää hänen faninsa, vaan toinen tennispelaaja, joka pelaa häntä vastaan. Mutta sitten, kun halasin häntä ottelun jälkeen verkolla, tunsin oloni jälleen pikkutytöksi, Osaka sanoi. 

20-vuotias Osaka ei ollut edes vielä syntynyt silloin, kun Serena Williams taisteli paikasta 100. parhaiten sijoitetun pelaajan joukkoon. Pari viikkoa japanilaisen syntymän jälkeen Williams kiusasi maailman ykköspelaajia Mary Pierceä ja Monica Selesiä pudottamalla heidät Ameritech Cupissa. 

Seinä tuli vastaan Lindsay Davenportia, mutta Williams oli osoittanut, että hänessä on tähtipelaajan potentiaalia. Hän oli tuolloin 16-vuotias. 

Osaka oli jo yltää melkoiseen ihmetekoon vuoden 2014 vain 16-vuotiaana. Hän kohtasi silloin maailmanlistan sijalla 19 olleen Samantha Stosurin, joka oli voittanut US Openin muutamia vuosia takaperin. 

Ottelusta kehkeytyi historiallinen, sillä tuolloin maailmanlistalla sijalla 406. ollut japanilainen voitti ottelun lopulta erin 4-6, 7-6, 7-5. 

Osaka on tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 19. Voittonsa myötä hän tulee varmasti nousemaan listalla. 

Lue myös:

    Uusimmat