Novak Djokovic historialliseen tekoon Australiassa – Rafael Nadalin finaali täyttä sinnittelyä

Novak Djokovicista tuli ensimmäinen miespelaaja, joka on voittanut Australian avoimen tennisturnauksen seitsemän kertaa. Serbi kukisti loppuottelussa Rafael Nadalin suoraan kolmessa erässä.

Djokovic vei ottelun erin 6-3, 6-2, 6-3. Tähän asti turnauksessa ilman erätappioita edennyt Nadal oli maailman ykköspelaajan kanssa suurissa vaikeuksissa läpi ottelun.

Djokovic nousi kaikkien aikojen tilastossa ohi Roy Emersonin ja Roger Federerin, joilla on uraltaan kuusi Australian avointen turnausvoittoa.

Novak Djokovic vei samalla nimiinsä jo kolmannen grand slam -turnauksen peräkkäin voitettuaan viime kaudella myös Yhdysvaltain avoimet ja Wimbledonin.

"Olen sanaton"

Djokovicin ja Nadalin keskinäinen ottelutilasto on nyt 28–25 Djokovicin hyväksi, ja grand slam -finaaleissa puntit ovat tasan 4–4. Kymmenen viime vuoden aikana vaaka on alkanut kallistua yhä enemmän Djokovicin eduksi, sillä Madridin Masters -turnauksessa 2009 kärsityn tappion jälkeen Djokovic on hallinnut keskinäisiä otteluja 23–11.

Vuosi sitten Djokovic putosi Australiassa neljännellä kierroksella ja joutui kyynärpääleikkaukseen. Kesällä hän kuitenkin palasi voittajaksi Wimbledonissa ja vei myös Yhdysvaltain avointen mestaruuden. Kolmen peräkkäisen grand slam -turnausvoiton myötä Djokovic elää samanlaista korkeasuhdannetta, jolla hän piti tennismaailmaa otteessaan 2015–2016.

– Anteeksi, yritän miettiä mitä sanoa kun mietin tietäni viime vuoden aikana, Djokovic kakisteli kiitospuheensa aluksi.

–  Olin leikkauksessa tasan kaksitoista kuukautta sitten. Sen jälkeen olen voittanut kolme neljästä grand slam -turnauksesta. Olen sanaton, Djokovic sanoi.

Djokovic lähetti myös terveiset taustajoukoilleen ja perheelleen.

–  Toivottavasti he katsoivat. Ainakin ennen peliä he sanoivat katsovansa. Palkinnot tuntuvat erityisemmiltä, kun ne voi jakaa jonkun kanssa. Haluan kiittää teitä vastikkeettomasta rakkaudesta, Djokovic sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat