Mainos

Petäjäniemi herättelee euro-valmiutta

Elinkeinoelämän Valtuuskunnan EVA:n johtaja Tuulikki Petäjäniemi kehottaa pienyrityksiä valmistautumaan Emun siirtymäkauden vaatimiin muutoksiin.

Petäjäniemen mukaan pienyrityksissä on korkea aika pohtia, mitkä muutokset on tehtävä jo ensi vuoden alusta ja mitkä vasta lähempänä vuotta 2002, jolloin eurosetelit ja kolikot otetaan käyttöön.

Monet suuryritykset ovat jo ilmoittaneet ottavansa euron kirjanpito- ja sopimusvaluutakseen ensi vuoden alusta. Siksi alihankkijoina toimivat pienyritykset voivat joutua tutustumaan euroon hyvin pian. Petäjäniemi arvioi siirtymäkauden tuottavan tiettyjä hankaluuksia sekä yrittäjille että kuluttajille. Vähittäiskaupassa on varauduttava mm. kaksoishinnoitteluun.

-Palveluyrityksissä yrittäjät ja henkilökunta kohtaavat asiakkaat, joilla voi olla vaikeuksia hahmottaa uusia, noin kuudesosaan entisestään kutistuneita hintoja. He halunnevat olla varmoja, ettei valuuttamuutosta käytetä perusteettomiin hinnan korotuksiin. Siirtymäkautena sujuva kahden valuutan käyttö voi olla kilpailuvaltti, sanoi Petäjäniemi lauantaina Mikkelissä. Hän puhui Yrittäjänaisten Keskusliiton kevätliittokokouksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.