Mainos

Pesonen: UPM ei sulje enää tehtaita

UPM ei vähennä paperitehtaitaan jatkossa, vaan sopeuttaa tuotantonsa tarvittaessa kysynnän vajeeseen määräaikaisilla seisokeilla, toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo Maaseudun tulevaisuudessa.

UPM on lakkauttanut paperintuotantoaan yli 2 miljoonaa vuositonnia 7 vuodessa. Meillä alkaa olla jäljellä erittäin kilpailukykyistä kalustoa, Pesonen sanoo. Hänen mukaansa Euroopassa on yhä ylituotantoa paperista ja alan kapasiteetti supistuu.

Pesonen haastaa Suomen metsien arvoketjun kaikkia osallisia mukaan yhteistyöhön suomalaisten tehtaiden kilpailukyvyn parantamiseksi. Hän muistuttaa, että Suomessa toimii yhä 52 sellu-, paperi- ja kartonkitehdasta.

UPM hakee puulle lisäkäyttöä energiasta. Rauman ja Kuusankosken tehtaille on tehty ympäristövaikutusten arvioinnit biopolttonesteiden tuotannosta. Tehdas käyttäisi vuodessa 2 miljoonaa kuutiometriä puuta, paljon sähköä ja maksaa yli 300 miljoonaa euroa.

Lähtö tällaiseen investointiin edellyttää pitkäaikaista varmuutta puun ja energian saatavuudesta.

- Suomella on yhä paras lähtöruutu menestyä metsäteollisuudessa”, Pesonen sanoo. Menestys edellyttää kovaa työtä ja halua ja kykyä uudistua. Hän kaipaa metsätalouteen ja puumarkkinoille lisää pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Katso Leea Ollikaisen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.