Mainos

Perussuomalaisten teltalla otettiin Soinin ilmoitus rauhallisesti

4:40

Helsingissä Hakaniemen torilla perussuomalaisten vaalikojulla suhtauduttiin sunnuntaina puheenjohtaja Timo Soinin vetäytymisilmoitukseen rauhallisesti.

Moni sanoi osanneensa odottaa Soinin jättäytyvän pois, tosin ajankohta yllätti osan. Moni arveli Soinin päätöksen taustalla olevan terveydellisiä syitä. 

Esko Stenbergin mielestä Soini on ollut puolueelle hyvä puheenjohtaja. 

–  Tämä oli huono uutinen puolueelle, Stenberg sanoi.  

Hänen mielestään tällainen ratkaisu on aina henkilökohtainen asia, joka tehdään jaksamisen mukaan. 

Stenbergin mielestä esimerkiksi Sampo Terho tai Jussi Halla-aho olisivat molemmat hyviä vaihtoehtoja puheenjohtajaksi. Hän uskoo, että vahvasti maahanmuuttopolitiikassa profiloitunut Halla-aho ottaisi tehtävään noustessaan vahvemmin haltuun muitakin politiikan teemoja. 

– Jos hänestä tulee puolueen puheenjohtaja, niin kyllä hän joutuu väkisinkin ajattelemaan asioita laajemmin. 

Äänestyspäätöstään vielä pohtiva Tellervo Salonen kehuu Soinin otteita puheenjohtajana ja sanoo, että tilalle tarvittaisiin vahva puoluejohtaja. Hän toivoo suoraa puhetta esimerkiksi maahanmuutosta. 

– Halla-aho on mielestäni hirveän paljon suomalaisten puolella, mutta hänkään ei uskalla sanoa kaikkia mielipiteitään niin kuin haluaisi. 

Perussuomalaisten listoilta Helsingissä valtuustoon pyrkivä Mari Rantanen sanoo pitävänsä hyvänä asiana, että puolueeseen on odotettavissa puheenjohtajakisa. Halla-ahoa puheenjohtajaksi kannattava Rantanen odottaa puolueen linjan kirkastuvan kisan myötä. 

– Tämä on tosi mielenkiintoinen tilanne ja kutkuttavakin. Aina kun on kisa, niin se on ihan mahtava juttu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.