Mainos

Perussuomalaisten puheenjohtajakisaan ilmoittautui ehdokas – Oulun mies vetäytyi viime kisassa loppumetreillä

Ensimmäinen ehdokas on kertonut pyrkivänsä varmasti perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi. Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja Raimo Rautiola, 56, ilmoittautui tänään puheenjohtajavaaliin.

Jo viime viikolla europarlamentaarikko Jussi Halla-aho sanoi todennäköisesti asettuvansa ehdolle perussuomalaisten johtoon. Nykyinen puheenjohtaja Soini on sanonut ilmoittavansa jatkoaikeistaan "kevään korvalla". Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on puolestaan kertonut odottavansa Soinin päätöstä, ennen kuin tekee omat ratkaisunsa.

Rautiola vetäytyi jo vuonna 2015 puheenjohtajakisasta Timo Soinia vastaan kalkkiviivoilla, kun koki, ettei saanut jäsenistöltä riittävää tukea ajatuksilleen. Tällä kertaa hän aikoo katsoa pelin loppuun asti.

– Nyt tilanne on aivan toinen. Viimeksi pelkästään Soinin haastaminen oli äärimmäisen rohkeaa, hän sanoo.

Rautiolan mielestä valtion velka-asian saaminen kuntoon nopeasti on tämän vuoden tärkein poliittinen kysymys. Hän sanoo, että Suomen pitäisi pyrkiä Kreikan kaltaiseen velkajärjestelyyn.

– Nyt emme pysty maksamaan euroakaan takaisin. Laskin, että jos pystyisimme maksamaan sata miljoonaa vuodessa takaisin, meillä menisi tuhat vuotta. Meidän on pakko hakea velkajärjestelyä.

Rautiola sanoo, että lisäksi palkansaajien, eläkeläisten ja pienyrittäjien asemaa pitää ajaa nykyistä voimakkaammin. Hän esimerkiksi haluaa merkittäviä verohelpotuksia palkansaajille.

Viime vuonna Rautiolan pääteema vaaleissa oli, että Suomen pitäisi erota EU:sta ja siirtyä Euroopan talousalue Etan jäseneksi. Lisäksi Suomen pitäisi luopua eurosta. Tästä "itsenäisyysloikka"- ajatuksesta hän pitää edelleen kiinni.

Juttua muokattu 2.1.2016 klo 13:36: Korjattu Rautiolan vetäytyneen puheenjohtajakisasta vuonna 2015, ei vuonna 2016.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.