Mainos

Soini toivoo uuden puheenjohtajan nostavan pätevimmät ministereiksi – "Pääministeri avainasemassa ministerimäärän suhteen"

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini toivoo, että uusi puheenjohtaja nostaa pätevimmät henkilöt puolueen ministereiksi. Brysselissä puheenjohtajatilannetta kommentoinut Soini sanoo tehneensä näin itse ja odottaa samaa myös seuraajaltaan.

2:17

Eilen väistymisestään kertonut Soini kommentoi vaimeasti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon ja kansanedustaja Leena Meren ilmoittautumista kisaan. Soini kertoi olevansa vain tyytyväinen, että paikka kiinnostaa.  

Soini kertoi eilen hyvin suoraan, että hän haluaisi jatkaa ulkoministerinä hallituskauden loppuun. Uudelle puheenjohtajalle saatetaankin etsiä ministerinsalkku lisäämällä hallituksen salkkujen määrää. Soinin mukaan hän on ollut pidempään sitä mieltä, että oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin työtaakka on epäinhimillinen.  

– Nämä ovat yhteisiä päätöksiä ja pääministeri on siinä avainasemassa, Soini sanoi toimittajille Brysselissä.  

Soini ei aio asettua kenenkään ehdokkaan taakse. Neuvoja hän aikoo silti antaa ja toivoikin jo tiistaina, että ehdokkaat kiertäisivät maakunnissa eivätkä keskittyisi vain julkisuuteen mediassa.  

Hän ei myöskään aio olla yhteydessä kisaa harkitsevaan Jussi Halla-ahoon tai muihin puheenjohtajaehdokkaisiin kisan tiimoilta.  

– Nyt kun vanha Samurai on päätöksensä tehnyt niin antaa nuorempien hioa sapeliaan. Olen aika levollisin mielin.  

Soinin mukaan hänellä on Halla-ahoon korrektit työvälit.  

– Me olemme henkilöinä erilaisia ja omanlaisia ja hyvä niin. Erilaisia ihmisiä maailmassa pitää ollakin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.