Mainos

Soini pj-kisasta: Varmin tapa saada löyhempi maahanmuuttopolitiikka on viedä puolue oppositioon

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Timo Soini ei näe isoja eroja Sampo Terhon ja tänään puolueen puheenjohtajakisaan ilmoittautuneen Jussi Halla-ahon maahanmuuttolinjauksissa.

oini sanoi, että varmin tapa saada maahan löyhempi maahanmuuttopolitiikka on viedä perussuomalaiset oppositioon.

– Koska silloin maahanmuuttopolitiikkaa tekevät täällä muut puolueet, mukaan lukien vihreät, Soini perusteli hallitukseen jäämistä.

Soini uskoo, että puolueeseen tulee hyvä puheenjohtajakisa, jota hän sanoo odottavansa mielenkiinnolla. Soini torjuu Jussi Halla-ahon videollaan esittämän ajatuksen, että Sampo Terho olisi Soinin ja puoluejohdon perintöprinssi.

– Tällainen argumentaatio ei ole kovin hedelmällistä. Sampo Terho on erittäin hyvä ehdokas, niin kuin kaikki ovat. Ei täällä ole prinssejä, ja toivon myös, ettei herkkähipiäisiä prinsessoja, Soini sanoi toimittajille Moldovan ulkoministerin Suomen-vierailun lehdistötilaisuuden jälkeen.

Soini ei halunnut kertoa, ketä aikoo äänestää puoluekokouksessa. Kenenkään puolesta hän ei istuvana puheenjohtaja ryhdy kampanjoimaan.

Soini ei usko puheenjohtajakisan repivän perussuomalaisia hajalle. Hän kuitenkin ennustaa kilpailun tuovan puolueessa esiin erilaisia "virtauksia ja näkemyksiä", jotka ovat ehkä olleet Soinin kaudella enemmän pinnan alla.

– Jokainen ehdokas tuo omat erityispiirteensä keskusteluun, ja minusta se on hyvä. Nyt saa väki valita semmoisen puheenjohtajan minun jälkeeni, jonka haluavat, Soini sanoi.

– Perintö on aika iso, sitä kannattaa vaalia, hyväntuulinen ulkoministeri viestitti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.