Mainos

Perussuomalaisten puoluesihteeri KSML:lle: Kansalaisuuden saamisperusteita kiristettävä

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo haluaisi tiukentaa turvapaikan saaneiden kansalaisuuden saamisperusteita. Hän kommentoi asiaa Keskisuomalaiselle.

Slunga-Poutsalo kiristäisi kansalaisuutta hakevien kielitaitovaatimusta sekä maassaoloaika- ja toimeentulovaatimusta. Hän pitää Tanskan mallia sopivana.

– Noita asioita tulisi puntaroida uudelleen. Minusta kansalaisuuden myöntämisen ehdoton edellytys pitäisi olla riittävän mittainen oma toimeentulo ja turvapaikan saaneiden tulisi rakentaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä kantaväestön kanssa, Slunga-Poutsalo sanoo Keskisuomalaiselle.

Kokonaisuutena hän kuitenkin pitää hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa hyvänä. Toisinaan hän kuitenkin pohtii, myönnetäänkö turvapaikkoja ja oleskelulupia oikein perustein.

– Esimerkiksi sellainen oudoksuttaa minua, kun turvapaikan saanut henkilö lomailee siinä maassa, josta hän on lähtenyt pakoon. Se panee miettimään, tarvitseeko hän ihan oikeasti turvapaikkaa, hän sanoo lehdelle.

Slunga-Poutsalo sanoo päättävänsä jatkoehdokkuudestaan vasta kuntavaalien jälkeen. Puheenjohtajan ja puoluesihteerin tehtävät on katolla ensi kesän puoluekokouksessa.

Katso maahanmuuttoaiheesta aikaisempia uutisvideoita.

1:48

2:54


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja