Mainos

Perussuomalaisten puoluejohto tukkanuottasilla eurolinjasta

9:10

Perussuomalaisten uusi puoluejohto on ajautunut tukkanuottasille puolueen eurolinjasta.

Eilen valittu puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps) olisi valmis ottamaan - puolueen linjan vastaisesti - EU-vaaliteemaksi eurosta eroamisen.

– Kyllä olisin. Mä oon aina suhtautunut vähän nihkeästi yleensäkin EU:hun ja euroon. Mutta puoluehallitushan sen yhdessä linjaa, mitkä tulevat olemaan meidän kärkiteemat, Slunga-Poutsalo sanoo MTV3:n uutisille.

Puolueen puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolue ei tee pikapäätöksiä eurosta eroamisesta.

– Meillä on puolueen linja täysin selvä ja se linja on tuotu viimeksi EU-poliittisessa selonteossa esiin. Perussuomalaiset eivät ole sitoutuneet euroon, eikä Euroopan unioon, vaan Suomen kansaan ja valtiolliseen itsenäisyyteen. Se on täysin mahdollista, että se esitys jonain päivänä tulee, mutta se tehdään sitten perustellusta valmistelusta.

Euroerosta pitkä vääntö

Perussuomalaisten sisällä euroeroa on vaadittu jo kauan. Viimeksi keväällä joukko kansanedustajia kirjoitti aloitteen, jossa vaadittiin puolueen sisäistä äänestystä eurosta eroamisesta.

Mukana olivat muun muassa varapuheenjohtajiksi eilen uudelleen valitut Hanna Mäntylä (ps) ja Juho Eerola (ps).

Joensuuhun kokoontunut puoluekokousväki antoi tänään tiukan evästyksen perussuomalaisten puoluejohdolle ensi kevään EU-vaalien eurolinjasta.

Puoluekokous ei päässyt äänestämään vaaliohjelmasta, mutta kommentit kirjattiin lähetekeskustelussa vaalityöryhmän käyttöön. Vaalityöryhmän puheenjohtajalla Sampo Terholla (ps) on tiukka kanta ensi kevään vaalien teemoista.

Onko puolueenne valmis kampanjoimaan seuraavissa vaaleissa eurosta eroamisella?

– Sellaista kampanjaa ei ole tulossa. Perussuomalaiset ei ole sitoutunut euroon, mutta me emme myöskään aja siitä eroamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.