Perussuomalaisten Huhtasaari tuulettaa Trumpin voittoa: "Kannatan sananvapautta!" – SDP:n Tuppurainen viittaa fasismiin

9:51

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari tunnustautuu Trump-faniksi ja iloitsee tämän noususta Yhdysvaltain presidentiksi. Sitä vastoin SDP:n Tytti Tuppurainen rinnastaa Trumpin talouspolitiikan kansallissosialismiin ja fasismiin. Kaksikko väitteli aamun Huomenta Suomessa.

Huhtasaari uskoo, että Trumpin tavoite laittaa Yhdysvallat etusijalle tulee piristämään talouskasvua myös Suomessa.

– Terve protektionismi ei sulje pois kansainvälisyyttä. En millään tavalla usko, että republikaanit tai Donald Trump ei haluaisi tehdä kansainvälistä kauppaa, kulttuurin vaihtoa.

– Hän on vain sanonut haluavansa tehdä paremmat kauppasopimukset ja että oma kansa ensin, mikä tarkoittaa, että jos siellä rupeaa yritykset piristymään niin sehän on myös meidän etu ja jos rupeaa Venäjälläkin talous piristymään, niin sekin on meidän etu.

SDP:n Tytti Tuppurainen ei ymmärrä Huhtasaaren näkemystä alkuunkaan.

– Jos Trump lähtee toteuttamaan tätä ohjelmaansa läpi, hän tekee valtavat veronalennukset kaikkein rikkaimmille, mikä on aika erikoinen paradoksi, että Yhdysvaltain köyhät laittoivat toivonsa tällaiseen miljardööriin, joka lupaa toisille miljardööreille valtavat veronalennukset.

– Jos hän tekee sen infrastruktuuriohjelman, hän tulee romuttamaan Yhdysvaltain julkisen talouden. Miten hän aikoo rahoittaa tämän? Viime kesänä hän sanoi, että jättää Amerikan velat maksamatta. Tämä vielä aiheuttaa uuden finanssikriisin ja maailma ajautuu entistä syvemmälle suohon.

Huhtasaari iloitsee Trumpin menestyksestä myös, koska hänen mielestään se osoittaa, että sananvapaus toimii Yhdysvalloissa. Hänen mukaansa poliittinen korrektius kyllästyttää niin rapakon takana kuin Euroopassa, ja Trump "antoi sille turpaan".

– Hän osoitti sen, että voi sanoa mistä vain ja mitä vain, hän sanoo.

– Jos Trump olisi ollut Suomessa, hän olisi todennäköisesti ollut syytettynä kiihottamisesta mitäkin ryhmää kohtaan aina vähän väliä.

Eli on hyvä, että saa laukoa rasistisia mielipiteitä?

– Minä kannatan sananvapautta, Huhtasaari vastaa.

Tuppuraisen mielestä Trumpin ihailu tuntuu varsin erikoiselta.

– Sananvapaus tarvitsee tuekseen kyllä aika ison annoksen sivistystä, jotta se palvelee kaikkia hyviä päämääriä. Ihmettelen, että Trump käytti sananvapautta hyväkseen muun muassa pilkatakseen vammaisia ihmisiä.

Katso koko keskustelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja