Perussuomalaisten Halla-aho vihreiden kimpussa: "Säännöt ovat muita varten, vihreitä ne eivät koske"

Oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on arvostellut ankarasti hallituspuolue vihreitä.

– Vihreiden tekopyhyys ja kaksinaismoralismi on hämmästyttävää. Säännöt ovat muita varten, vihreitä ne eivät koske, sanoi Halla-aho puheessaan perussuomalaisten tilaisuudessa.

Halla-aho syyttää vihreitä muun muassa perustuslakivaliokunnan uskottavuuden murentamisesta.

MTV Uutiset julkaisi viime viikolla perustuslakivaliokunnan hallituspuolueiden edustajille lähetetyn sähköpostiviestin, jossa vihreät toivoivat tukea lievemmille ilmaisuille ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimintaa koskeneessa mietinnössä. Helsingin Sanomien tietojen mukaan vihreistä olisi myös arvosteltu perustuslakivaliokunnan valiokuntaneuvosta.

– Vihreät pyrkivät kulisseissa junttaamalla luomaan perustuslakivaliokuntaan hallitus-oppositio-vastakkainasettelun ja hyökkäsivät jopa valiokuntaneuvoksen kimppuun, kun tämä ei suostunut vihreiden sätkynukeksi. Mediaoperaatiossaan vihreät levittivät paikkansapitämätöntä väitettä, että Haavisto ei olisi tehnyt mitään laitonta tai kyseenalaista, sanoi Halla-aho.

Perustuslakivaliokunta katsoi viime viikolla valmistuneessa mietinnössään, että Haavisto toimi lainvastaisesti pyrkiessään siirtämään ulkoministeriön konsulipäällikön toisiin tehtäviin, mutta syytteen nostamisen edellytykset eivät täyty. 

Ulkoministeri Pekka Haaviston luottamuksesta äänestetään eduskunnassa huomenna noin kello 10.

Lue myös:

    Uusimmat