"Vihreät yrittää pestä mustan valkoiseksi" – Näin Pöllöraati ruotii Pekka Haaviston ministerivastuuasian ympärillä jatkuvaa jälkipeliä

Pöllöraati: Median kurinpalautus ja Marinin hallituksen myllerrysten vuosi 20:28
Onko perustuslakivaliokunnan toiminta politisoitunut? Katso Pöllöraadin kanta yllä olevalta videolta!

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuasiassa vihreät yritti pestä mustan valkoiseksi perustuslakivaliokunnan mietinnön jälkeen, toteaa MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki Uutisaamun Pöllöraadissa.

Perustuslakivaliokunta katsoi mietinnössään, että Haavisto toimi lainvastaisesti al-Hol-jupakassa, mutta syytekynnys ei ylity.

Eilen kohua herätti se, että vihreät julkaisi Instagramissa kaksi tarinaa, jossa hymyilevän Haaviston kuvan päälle oli kirjoitettu, että  perustuslakivaliokunnan kuulemien asiantuntijoiden enemmistö oli sitä mieltä, ettei mitään väärää tai lainvastaista ole tapahtunut. Lisäksi tekstissä todetaan, että toiminta lasten auttamiseksi on ollut asianmukaista.

– Kyllä tässä outoa jälkipeliä käytiin. Vähän niin kuin hämärretään sitä viestiä ja yritetään pestä musta valkoiseksi, Lehtimäki kommentoi.

"Kyllä Haavistolta toivoisi nöyryyttä"

Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen kritisoi Haavistoa nöyryyden puutteesta perustuslakivaliokunnan mietintöä kohtaan.

Tamminen nostaa esimerkiksi Haaviston oman blogitekstin, jossa hän totesi ottavansa opiksi, jos jotain moitittavaa on.

– Kyllä siellä oli aika raskaat moitteet ministerille. Kyllä häneltä toivoisi nöyryyttä, kun hän itsekin kääntää tätä asiaa siihen, että tärkeää on lasten auttaminen. Nyt oli kyse siitä, miten hän kohteli alaistaan ministeriössä, Tamminen muistuttaa.

"Kun pitäisi pitää kiinni pelisäännöistä, niin millä tavalla vihreät käyttäytyy"

Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen nostaa esiin vihreiden toimintatavan arvopohjaisena puolueena.

– Kun pitäisi pitää kiinni yhteisistä pelisäännöistä ja arvostaa toisella tavalla ajattelevia ja arvostaa ikään kuin perustuslakivaliokunnan perinnettä, niin millä tavalla tämä puolue käyttäytyy. Paitsi Pekka Haavisto, joka on tietysti tässä kohteena, mutta entä Outi Alanko-Kahiluoto.

Tällä Kemppainen viittaa Alanko-Kahiluodon perustuslakivaliokunnan hallituspuolueiden jäsenille lähettämään "paimenkirjeeseen", jossa hän yritti taivutella hallituspuolueiden valiokuntajäseniä lievempiin ilmaisuihin perustuslakivaliokunnan mietinnössä.

MTV Uutiset sai lausunnon kuitenkin haltuunsa ja julkaisi sen, minkä jälkeen Alanko-Kahiluoto kertoi itse julkisesti, että kyseessä oli hänen viestinsä.

Lue myös:

    Uusimmat