Mainos

IS: Sampo Terho kommentoi Teuvo Hakkaraisen vuoden takaista toikkarointia humalassa – "Hän antoi vahvan lupauksen hakeutua hoitoon"

Perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen humalainen toikkarointi eduskunnan Pikkuparlamentin edustalla jäi lopulta pienen piirin tietoon, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehti paljasti tiistaina illalla, että Teuvo Hakkarainen oli repinyt noin vuosi sitten pikkujouluaikaan kristillisdemokraattien Päivi Räsästä hiuksista. Erittäin voimakkaasti päihtynyt Hakkarainen oli sopertanut myös Räsäsen nimeä.

Perussuomalaisten ryhmäjohtajana silloin toiminut nykyinen kulttuuriministeri Sampo Terho kertoo Ilta-Sanomille, ettei asiaa jätetty huomiotta. Terhon mukaan asia salattiin Räsäsen toivomuksesta. Terho toimii tällä hetkellä sinisissä.

– Räsänen ei vaatinut asialle julkisuutta tai rangaistuksia, vaan toivoi Hakkaraisen saavan hoitoa ja tukea, Terho kertoo Ilta-Sanomille.

Terhon mukaan Hakkaraiselle tarjottiin myös apua. Hakkarainen oli Terhon mukaan luvannut hakeutua hoitoon, mutta se ei ole tiedossa, hakiko kansanedustaja lopulta apua alkoholiongelmaansa.

– Hän antoi minulle vahvan lupauksen hakeutua hoitoon. En ole tietoinen, miten hän lopulta menetteli. Hakkaraisen ongelmat ovat olleet tiedossa jo edelliseltä vaalikaudelta saakka. Parhaani tein hänen auttamisekseen, nyt vastuu kuuluu nykyiselle puolueelle, Terho sanoo.

Hakkaraisen ympärillä vellova skandaali sai alkunsa, kun kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho kertoi maanantaina, että päihtynyt Hakkarainen oli suudellut häntä viime torstaina väkisin eduskunnan kuppilassa. Sittemmin Ruoho on kertonut tehneensä Hakkaraisen toiminnasta rikosilmoituksen. 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi Hakkaraiselle vakavan varoituksen. Myös eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) antoi Hakkaraiselle huomautuksen.

Hakkarainen sulki eilen Facebook-tilinsä ja toivoi samalla rauhaa medialta. Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Leena Meri sanoi aiemmin tänään Ylelle, että Teuvo Hakkaraista on rangaistu riittävästi.

8:50

1:43

1:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.