Perussuomalainen poliitikko irvaili virpomassa olleille muslimilapsille Facebookissa

Perussuomalaisten Terhi Kiemunki pilkkasi Facebook-kommenteissaan virpomassa olleiden tyttöjen hijab-huiveja ja ihmetteli, onko Allahillakin tänään joku vuosipäivä. Lisäksi hän harmitteli, ettei hänellä ollut antaa palkaksi yhtään kondomia.

Sosiaalisessa mediassa leviävä kommentointi on tyrmätty rasistiseksi ja kaikki sopivuuden rajat ylittäväksi. Kiemunki on puolueen Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan maakuntahallituksen jäsen.

Kiemungin sivistyksen perään kyseli Twitterissä muun muassa kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.)

"Kyse kotiutumisesta"

MTV Uutisten tavoittama Kiemunki ihmettelee, miten kommentit ovat päätyneet julkisuuteen. Hänen Facebook-tilinsä on yksityinen. Hän ei kiistä, etteivätkö kommentit olisi aitoja.

– Olen kysynyt, että onkohan kotiutumista, kun muslimilapset kiertävät virpomassa. Se on ihan sama, mitä minä tai joku muu tuttavapiirissäni sanoo, samaten ajatteleva ihminen. Ainahan se on jonkun mielestä rasistista.

Monen mielestä kommentointi on rasistista ja se ylittää monella tavalla hyvän maun rajan etenkin, kun se kohdistuu lapsiin. Mitä ajattelet siitä?

– Mikähän siinä on sellaista. Kyse on kotiutumisesta. Se voisi olla se ketju niin, että siitä luettaisiin koko kokonaisuus. Mutta sen sijaan takerrutaan yhteen asiaan.

Kiemunki ei kadu kommentointia. Hänen mukaansa virpominen kuuluu kuitenkin kristilliseen perinteeseen.

Slunga-Poutsalo: Olen järkyttynyt

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Kiemungin kommentointi ei ole millään tavalla hyväksyttävää.

– Olen järkyttynyt, enkä voi hyväksyä tällaista. Jos on maahanmuuttokriittinen tai maahanmuuttoa arvosteleva, lapsia ei tule sekoittaa tähän missään vaiheessa ja mitenkään. Heidät tulee jättää rauhaan.

Slunga-Poutsalon mukaan kommentit eivät edusta puolueen linjaa. Slunga-Poutsalo toivoo, että Kiemunki vastaisi nyt itse sanoistaan.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja