Mainos

Perjantain lakkokaaos voi näkyä päiväkotilasten ruokalautasilla

2:14

Perjantain poliittinen mielenilmaus voi hankaloittaa liikenteen lisäksi myös monen pienen päiväkotilaisen arkea. Esimerkiksi Vantaan kaupungin varhaiskasvatus on tiedottanut mahdollisista muutoksista lasten ruokailun suhteen.

Alunperin AKT on ilmoittanut, että lakko ei koske sairaaloiden kemikaalikuljetuksia ja lääkekuljetuksia, sairaalatarvikkeita eikä ruokakuljetuksia vanhuksille, kouluihin ja päiväkoteihin.

Vantaan kaupunki on kuitenkin nähnyt tarpeelliseksi varoittaa vanhempia mahdollisista ongelmista.

Ruokalistassa mahdollisesti muutoksia

Vantaan kaupungin ateriapalveluita tuottava Vantti Oy pystyy tiedotteen mukaan valmistamaan ja tarjoamaan perjantaina päiväkodeissa aamupalan.

Lounaan ja iltapäivävälipalan osalta Vantti arvioi aluksi saavansa varmuuden vasta viimeistään perjantaina aamupäivällä. Pahimmassa tapauksessa lounas ja iltapäivän välipala olisi saattanut jäädä tarjoamatta. Hieman ennen iltaseitsemää Vantista kuitenkin kerrottiin MTV Uutisille, että päiväkotilapset saavat kaikki ruoat, mutta mahdollisesti ruokalistasta poikkeavina. 

Tiedotteessa kerrottiin, että mikäli ruokahuolto ei olisi järjestynyt, huoltajat olisivat voineet halutessaan pakata kokopäiväisesti varhaiskasvatuksessa olevalle lapsille mukaan lapsen nimellä varustetut eväät, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä eikä lämmittämistä. Esimerkkejä sopivista eväistä ovat esimerkiksi pikkulasten valmisruuat ja -puurot, hedelmät ja eväskeksit.

Erityisruokavaliota noudattavalle lapselle pyydettiin sellaiset eväät, jotka vastaavat lapsen ravintotarvetta koko päiväkotipäivän ajan. 

Ateriapalvelun osalta kyseessä on ylittämätön este palvelun tuottamisessa, joten varhaiskasvatusmaksu peritään normaalisti. 

10:27

Kaaosta liikenteeseen, vaikeuksia kaupoille

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet osallistuvansa perjantaina 2. helmikuuta Helsingissä järjestettävään mielenilmaukseen, jossa vastustetaan vuoden alusta voimaan tullutta aktiivimallia.

AKT tiedottaa, että linja-autoala, huoltokorjaamot ja matkahuolto ei tee työvuoroja kello 03.00–18.00 välisenä aikana. Linja-autojen osalta mielenilmauksen ulkopuolella ovat koululaiskuljetukset, tilausajot sekä vammaiskuljetukset ja ruokakuljetukset.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että bussiliikenne häiriintyy ympäri Suomen. Turussa, Lahdessa, Tampereella ja Oulussa on ilmoitettu mahdollisista häiriöistä ja ajetuista vuoroista.

Helsingissä metrot ja raitiovaunut eivät liikennöi koko perjantain aikana. Bussiliikenteestä osa vuoroista jää ajamatta kello 03–18 välisenä aikana. HSL arvelee, että myöhäisillan bussiliikenne sekä bussien yöliikenne ajetaan perjantai-iltana jo normaalisti.

Lähijunat ja kaukojunat toimivat perjantaina normaalisti.

AKT on ilmoittanut, että kuorma-autoala ja säiliöautoala ajaa vuorot loppuun torstaina ja aloittaa ajot seuraavan kerran perjantaina kello 18.00 jälkeen.

Kaupan ja elintarvikealan automiehet keskeyttävät työt 06.00–18.00 väliseksi ajaksi. Myös esimerkiksi terminaalit, matkatoimistot, ympäristöhuolto ovat ilmoittaneet jättävänsä osan työvuoroista tekemättä. 

1:55

Juttua päivitetty 18:59: Vantista kerrottiin, että kouluissa ja päiväkodeissa pystytään tarjoamaan ruokaa, mutta mahdollisesti ruokalistasta poikkeavana. 

20.49: Otsikon, ingressin ja leipätekstin muotoilua muutettu edellisen päivityksen mukaiseksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja