Perinteikkään perheyrityksen upouusi saaristolaiva lipuu tänään neitsytmatkalleen – meri tuo lohtua poikkeusoloihin: "Kun narut irtoavat, stressi jää siihen"

3:31
Viiden jälkeen -ohjelman toimittaja Minna Perovuo tutustui 75-vuotiasta risteily-yritystä pyörittäviin Rautakorpiin – katso video!

Tänä iltana Helsingin kauppatorilta lähtee neitsytristeilylle upouusi saaristolaiva. Turistien poissaolo ja koronarajoitukset aiheuttavat huolta tässäkin bisneksessä.

Rautakorven perheen Royal Line on toiminut yhtäjaksoisesti jo 75 vuoden ajan. Tänä iltana virallisen kasteen saava M/S Helsinki on perhefirman ensimmäinen uusi alus sitten 80-luvun. 

– On tärkeää, että tämä jatkaa työtä meidänkin jälkeen varmasti vuosikymmeniä, tarjoten kotimaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille upeaa Helsingin saaristoa, sanoo toimitusjohtaja Jukka Rautakorpi.

Paatin neitsytmatkalle lähtee rajoitusten sallima määrä eli alle kymmenen hengen ryhmä, sillä tärkeintä on matkustajien turvallisuus.

Korona painaa, mutta meri lohduttaa

Kevään aikana tässäkin firmassa on vietetty unettomia öitä: huoli toimeentulosta sekä omien työntekijöiden tilanteesta on painanut.

Meri itsessään tuo näille miehille joka tapauksessa iloa poikkeusoloihin.

– Kun on merellä kulkenut, sinne veri vetää uudestaan. Ihan pikkupoikana jos olet juossut saaren rantoja ja soudellut siellä, se ei enää siitä muutu. Se jää takaraivoon, kuvailee yrityksen arkea eläkepäiviltä seuraava Jorma Rautakorpi.

– Kun narut irtoavat, stressi jää siihen. Silloin kun pääsee itse ajamaan, se on vähän kuin vapaapäivä, tunnelmoi Mikko Rautakorpi.

Viiden jälkeen -ohjelma vieraili tutustumassa Rautakorpien laivayritykseen, katso koko video jutun alusta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja