Laivaliikenne käynnistyy torstaina – näin risteilyarki muuttuu: "Buffetravintola on suljettu ja viihdykettä ei ole"

1:59
Laivayhtiöt käynnistävät henkilöliikenteen asteittain ylihuomenna.

Torstaina Suomessa otetaan jälleen uusi askel koronakriisin poikkeustoimien purkamisessa, kun laivaliikenne käynnistyy. Matkustajat joutuvat kuitenkin totuttelemaan uusiin käytäntöihin. 

Laivayhtiöt avasivat henkilöliikenteen lipunmyynnin toukokuun alussa. Ensimmäisinä sallitaan työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne.

Selkeää piikkiä matkavarauksissa ei ole laivayhtiöiden mukaan näkynyt. 

– Jos näitä toukokuun lukuja koko alalta katsoo Viron matkustajaliikenteen osalta, niin puhutaan yleensä miljoonasta matkustajasta, mutta nyt puhutaan joistakin tuhansista, Ecerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kommentoi MTV Uutisille. 

– Jonkun verran on tullut varauksia, mutta ei ole ollut sellaista rynnäkköä, Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander kertoo. 

Buffetpöydälle voi sanoa näkemiin 

Laivayhtiöt ovat muuttaneet palveluitaan koronaviruksen vuoksi. Ruokapaikat ja myymälät pidetään auki, mutta annokset annostellaan valmiiksi ja ruokapaikassa tulee huomioida turvaväli muihin matkustajiin. 

– Buffetravintola on suljettu ja mitään viihdykettä ei ole luvassa. Nämä risteilyt poikkeavat selvästi niistä perinteisistä vanhan ajan risteilyistä, Takolander pohtii. 

– Keittiöhenkilökuntamme käyttää työtehtävien aikana suojamaskeja, Tallink Siljan kaupallinen johtaja Marco Palmu toteaa. 

Ecerö Linen Taru Keronen vuorostaan kertoo, että asiakaspalvelupisteisiin on hankittu suojalaseja, jotta pisaratartuntoja voitaisiin välttää. Ostoksia ei myöskään voi maksaa käteisellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja