Perinteikäs SHL-joukkue käänsi selkänsä seuraikonilleen, hurja vire löytyi Suomen kiekkokaukaloista – "Minun on pitänyt todistaa kaikille"

Sport tekee 1-1 maalin 1:21
Henrik Eriksson on tehnyt Vaasan Sportissa tehokasta jälkeä.

Ruotsalaishyökkääjä Henrik Eriksson oli vielä viime kaudella SHL-seura Djurgårdenin kulttipelaaja, mutta täksi kaudeksi 31-vuotias Eriksson pakkasi kamppeensa ja muutti Vaasaan.

Mittavan uran Djurgården-paidassa tehnyt Eriksson joutui tekemään kesällä raskaan päätöksen. Lähes koko tähänastisen ammattilaisuransa perinteikästä ruotsalaisseuraa edustanut Eriksson sai eteensä tarjouksen, joka oli Djurdården-paidassa seurahistorian kuudenneksi eniten otteluita (555) pelanneelle Erikssonille valtava pettymys. Tuntui siltä, että Djurgården käänsi selkänsä seuraikonilleen.

– Tarjous ei vastannut lainkaan sitä, mitä olen tehnyt tämän seuran eteen. Sen takia se aikakausi päättyi. Aluksi oloni oli tyhjä, mutta tyhjiö täyttyi nopeasti, kun Sportista tuli minulle vaihtoehto, Eriksson kertoo Aftonbladetin haastattelussa.

Eriksson solmi SM-liigassa pelaavan Sportin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen ja muutti perheineen Vaasaan. Eriksson huomasi nopeasti innostuneensa tulevasta kaudesta huomattavasti enemmän kuin aiempina vuosina.

Kulttimaineestaan huolimatta Erikssonin rooli Djurgården-paidassa oli rajattua ja tehopistesaldo pyöri kaudesta toiseen 10 pisteen tietämillä. SM-liigassa Eriksson on todistanut kaikille pystyvänsä tekemään myös tulosta, sillä hän on saalistanut 14 ottelussa jo 11 pistettä.

– Toistaiseksi on mennyt hyvin. Olemme pelanneet hyvää lätkää ja voittaneet paljon. Pelaaminen tuntuu hyvältä. Meidän ketjumme on löytänyt hyvän kemian. Minulla on täällä erilainen rooli. Tuntuu, että minun on pitänyt todistaa kaikille osaavani pelata lätkää, Eriksson summaa.

Vaikka yhteinen taival Djurgårdenin kanssa päättyikin hieman ikävällä tavalla, ei Eriksson kanna kaunaa. Tällä hetkellä ruotsalaishyökkääjä nautti täysin rinnoin SM-liigasta ja Suomesta.

– Olen päästänyt irti. On ollut hauskaa löytää jälleen jääkiekon ilo. On kiva, että täällä ollaan tyytyväisiä minuun pelaajana, Eriksson myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat