Peli-ilonsa SM-liigassa löytänyt ruotsalaishyökkääjä järkyttyi suomalaisseuran tylystä ratkaisusta –"Voivatko he tehdä näin?"

Ässissä vahvan alkukauden pelannut ruotsalaishyökkääjä Edwin Hedberg oli yksi talven "tyhjennysmyynneissä" muualle kaupattu pelaaja. Suomessa viihtynyt Hedberg järkyttyi kohtalostaan.

Ässien riveissä päättyneen kauden aloittanut Hedberg esiintyi patapaidassa paikoitellen todella pirteästi. Haastavien kausien jälkeen Hedberg löysi viimein peli-ilonsa ja iski Ässille 24 ottelussa yhdeksän täysosumaa.

– Minulla oli v***n hauskaa siellä. Löysin peli-iloni jälleen, kun sain pelata ykkösketjussa ja ylivoimassa. Vietin hauskat kuukaudet siellä, Hedberg toteaa Hockey Sverigen haastattelussa.

Hedberg ei kuitenkaan saanut nauttia Porissa pitkään. Ruotsalaishyökkääjä kaupattiin joulukuussa Tshekin pääsarjassa pelaavan Litvinovin riveihin. Päätös oli Hedbergille järkytys.

– Olin shokissa. Voivatko he tehdä näin? Pelasin parasta kauttani pitkään aikaan, mutta he eivät nähneet minulle tulevaisuutta siellä. He halusivat tehdä muutoksia heti ja säästää rahaa, Hedberg kuvailee tuntemuksiaan.

– Se tuli täysin heidän aloitteestaan. Olin joukkueen parhaiten palkattujen listalla. He vain päättivät myydä minut, Hedberg jatkaa.

Hedbergin yllättänyt siirto ei kuitenkaan ole epänormaalia SM-liigassa. Kevään lähestyessä pudotuspelihaaveensa menettäneet joukkueet myyvät pelaajiaan taloudellisista syistä, koska heillä ei ole enää panosta, koska SM-liiga on suljettu. Hedberg tiedostaa tämän hyvin.

– Liiga on suljettu, joten tiedän sen olevan yleistä siellä. Aika moni muukin sai lähteä ennen kauden päätöstä. Muitakin ruotsalaisia joutui lähtemään, joten ei siinä ollut mitään outoa. Minusta se oli kuitenkin vähän erikoista, koska he olivat pelaamassa parasta kauttaan… He eivät ajatelleet sitä, Hedberg toteaa.

Hedberg ehti pelata loukkaantumisten vuoksi Tshekin liigassa vain 12 ottelua. Maan pelityyli ei sopinut parhaimmalla mahdollisella tavalla Hedbergille, mutta ruotsalaishyökkääjä yllättyi sarjan tasosta.

– Se oli erilaista. Minulla ei ollut juurikaan tietoa Tshekin liigasta, mutta se on todella hyvä liiga. Parempi kuin Suomen, Hedberg vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat