Mainos

Perheensä talon polttanut äiti oli itsetuhoinen – päivitti Facebookia palon aikana: ”Kukaan ei huomaa suruasi, mutta kaikki näkevät virheesi"

Tammelalaisnainen sytytti perheensä asunnon tuleen aamulla 20. helmikuuta. Kuulusteluissa nainen on myöntänyt yrittäneensä itsemurhaa ja kertonut perheen talousongelmista ja itsetuhoisista ajatuksistaan.

Syyttäjän mukaan naisen tarkoituksena oli myös tappaa kolme lastaan. Tapausta käsitellään tänään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman ennen kello puoli seitsemää. Vain minuuttia ennen nainen julkaisi Facebookissa englanninkielisen päivityksen.

– Kukaan ei pane merkille kyyneleitäsi, kukaan ei huomaa suruasi, kukaan ei huomaa kipuasi.. Mutta he kaikki näkevät virheesi, päivityksessä luki poliisin mukaan.  

Ennen palon sytyttämistä nainen oli myös kirjoittanut kirjeen serkulleen. Syyttäjän mukaan kyse oli ”viimeisestä viestistä”. Kirjeessä nainen kantoi huolta perheen hevosten hoitamisesta hänen kuolemansa jälkeen. Lapsista tai muista käytännön asioista kirjeessä ei puhuttu.

"Äiti sano vaan et se haluu kuolla"

Palon alkaessa nukkumassa olleet 17-, 13- ja 11-vuotiaat lapset pelastautuivat palavasta rakennuksesta omin avuin. Kolmikon vanhin raahasi myös äitinsä ulos rakennuksesta.

Paloesimies kertoo perheen äidin maanneen talon päädyssä hänen saapuessaan paikalle. Miehen mukaan nainen oli käyttäytynyt tilanteeseen nähden erikoisesti ja sanonut haluavansa kuolla. 

Nainen oli kertonut itsetuhoisista ajatuksistaan ilmeisesti myös 13-vuotiaalle tyttärelleen, joka lähetti luokkakavereilleen WhatsAppissa viestejä noin tunti sen jälkeen, kun hätäkeskus oli saanut ilmoituksen palosta. 

– Äiti sano vaan et se haluu kuolla ja antakaa sen kuolla.

– Äiti tietäis mutta se oli ihan sekasin ja makas jäällä ja ÖLISI et haluu kuolla.

Raha- ja aviohuolia

Kuulusteluissa perheen äiti on kertonut perheen talousongelmista ja siitä, ettei hänen miehensä tiennyt ”kuinka kuralla" perheen talous oli.

Hiihtoloman alla nainen oli jopa keskeyttänyt postinjakelun, sillä hänen oli määrä lähteä pariksi päiväksi lomalle lasten kanssa, eikä hän halunnut, että kotiin jäävä mies löytäisi postista laskuja.

Nainen myös puhui kyllästymisestään miehensä käyttäytymiseen ja juomiseen.

Esitutkinnan aikana nainen myönsi sytyttäneensä palon, hänen mukaansa tarkoituksena ei ollut kuitenkaan vahingoittaa perhettä. Nainen on kiistänyt syytteet kolmesta tapon yrityksestä ja tuhotyöstä.

– Lopulta minulle tuli sellainen tunne, ettei minulla ole mitään muuta vaihtoehtoa, olen niin väsynyt, kaikki kaatuu päälle ja etten enää vaan jaksa. En tiedä miten sain päähäni polttaa talon, koska normaalisti pelkään tulta. Olen aiemmin miettinyt miten päätän päiväni, erilaisia vaihtoehtoja, mutta talon polttaminen tuli vasta nyt mieleeni, nainen kertoi poliisille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja