Perheenäiti paljastaa arvokkaita arjen tunteja säästävän pyykkiniksin: ”Nerokasta”

Australialainen perheenäiti onnistui puolittamaan vihaamaansa pyykkäämiseen käytetyn ajan nerokkaalla tavalla, kertoo News.com.au-sivusto.

Pyykkääminen on monelle turhautumista aiheuttava kotiaskare, johon kuluu myös huomattava määrä aikaa. Pyykkien lajitteleminen, peseminen, kuivumaan laittaminen, viikkaaminen ja silittäminen vievät viikossa useita tunteja.

Australialainen Leanne Neiland onnistui vähentämään pyykkäämiseen kuluvan ajan 2–3 tunnista vain yhteen tuntiin viikossa jättämällä rumbasta yhden kohdan väliin.

Leanne ei nimittäin enää ripusta pestyjä vaatteita pyykkinarulle.

Näin homma toimii

Pyykkinarun sijaan Leanne kuivattaa märät pyykit pyörällisellä vaaterekillä. Jokaiselle nelipäisen perheen jäsenistä on varattu oman väriset henkarit, joilla omat vaatteet riippuvat kuivumassa rekillä.

Kun pyykkikone on pyörittänyt pesuohjelmansa loppuun, Leanne ripustaa alusvaatteita lukuun ottamatta kaikki pyykit suoraan henkareihin ja sitten vaaterekkiin. Hyvällä säällä hän rullaa vaaterekin ulos, huonolla säällä rekki pysyy sisällä.

Pyykkien kuivuttua vaaterekki rullataan perheen kodin eteiseen, josta jokainen perheenjäsen saa poimia omat vaatteensa omaan vaatekaappiinsa vietäväksi. Henkarit voi nostaa suoraan vaatekappiin ilman vaatteiden viikkaamista.


Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Ja kun vaatteet roikkuvat henkareissa, ne eivät mene ryppyisiksi ja vaadi silittämistä.

– Olen käyttänyt tätä systeemiä kaksi vuotta ja se on muuttanut asioita merkittävästi, Leanne kirjoittaa Instagramissa julkaisemansa videon yhteydessä.

Leanne arvioi News.com.au-sivustolle, että päivittäin hänellä kuluu pyykkäämiseen 10 minuuttia kehittämänsä järjestelmän ansiosta. Aikaa säästää myös se, että myös muut perheenjäsenet tarttuvat pyykkeihinsä hanakammin, kun ne eivät loju pyykkikorissa vaan roikkuvat siististi vaaterekissä.

”Nerokasta”

Sosiaalisessa mediassa Leannan kodinhoitoniksejä seuraavat ihmiset ovat olleet innoissaan pyykkäyskikasta. Osa kommentoijista nimittäin myöntää, että pyykkikoriin ladotut kuivat pyykit jäävät helposti koriin pidemmäksi aikaa ryppyyntymään.

– Tämä julkaisu muutti elämäni, eräs kommentoija kiittelee.

– Nerokasta, toinen ylistää.

– Rakastan tätä ideaa, kolmas kirjoittaa.

News.com.au:n uutista Facebookissa kommentoineet ihmiset sen sijaan huomauttavat, että he ovat käyttäneet kyseistä pyykkiniksiä iät ja ajat.

Lue myös:

    Uusimmat