Perheenäiti katosi jäljettömiin – tutkinta oli jo lopetettu kunnes hätäkeskus sai ratkaisevan puhelun 10 vuotta myöhemmin

Perheenäidin katoamisen tutkinta oli jo lopetettu – 10 vuoden kuluttua katoamisesta mies soitti hätäkeskukseen ja tunnusti tapon 1:46
Moyerin perhe kertoo heitä kohdanneesta tragediasta.

Perheenäiti Nancy Moyer katosi 10 vuotta sitten Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiossa. Tutkinta oli jo lopetettu ja perhe menettänyt toivonsa, kunnes mies nimeltä Eric Lee Roberts soitti hätäkeskukseen ja kertoi osuutensa naisen kohtaloon.

Moyer katosi maaliskuussa 2009. Hän ja hänen aviomiehensä olivat eronneet.

Entinen aviomies oli tuomassa parin tyttäriä äitinsä luokse. Päästyään talolle hän yllättyi: talon ovi oli auki. Kaikki muu vaikutti normaalilta. Nancy Moyer vain oli kadonnut.

Tapaus pysyi mysteerinä, kunnes Roberts soitti hätänumeroon 10 vuotta myöhemmin ja tunnusti tappaneensa naisen.

Kuristi kaulahuivilla

Oikeuden pöytäkirjojen mukaan 53-vuotias Roberts asui ennen Moyerin naapurissa ja työskenteli hänen kanssaan Washingtonin osavaltion ekologian osastolla.

Roberts soitti hätänumeroon aiemmin tällä viikolla ja myönsi tappaneensa Moyerin. Hänen mukaan heillä oli ollut seksisuhde ja Roberts oli kuristanut naisen vahingossa kaulahuivilla.

Pöytäkirjan mukaan hän perui tunnustuksensa myöhemmin.

Epätietoisuus on kalvanut perhettä

Moyerin perhe on luonnollisesti järkyttynyt. Moyerin entinen aviomies ja kaksi tytärtä ovat toivoneet tapauksen ratkeamista jo 10 vuotta.

Ruumista on etsitty kaivinkoneilla Robertsin takapihalta.

– Olen kärsinyt paljon. Ilman äitiä kasvaminen on kurjaa. Varsinkin, kun emme tienneet, missä hän on, tytär Samantha Moyer huokaa.

Perhe toivoo saavansa viimein vastauksia.

– Koko perhe tarvitsee asialle päätöksen. Hänen sisarensa ja vanhempansa tarvitsevät päätöksen. Epätietoisuus on vaikeaa, kertoo entinen aviomies Bill Moyer.

Tutkijoiden mukaan Roberts ei ole kertonut ruumiin tarkkaa sijaintia. Hänen takuusummakseen määrättiin 1 500 000 dollaria. Hän on vangittuna syytettynä toisen asteen murhasta.

Lue myös:

    Uusimmat