Perheen talon aiemmin polttanut mies vainosi tappouhkauksin entistä vaimoaan – tuomittiin ehdottomaan vankeuteen

Saaran ex-mies poltti perheen talon ja vainosi naista vuosia yöllisillä viesteillä 1:00
Katso videolta, mihin kuntoon mies poltti Saaran kotitalon, ja millaisin viestein hän naista pommitti.

Saara* joutui pitkäaikaisen vainoamisen kohteeksi, kun hänen entinen miehensä ei jättänyt häntä rauhaan vaan pommitti väkivaltauhkauksin.

Lähestymiskieltoon tuomittu ex-mies vainosi naista ja tämän lapsia. Viestejä ja soittoja tuli iltaisin ja öisin, ja ne pelottivat Saaraa. Viesteissään mies uhkasi tappamisella ja hakkaamisella kertoen, että tietää missä nainen asuu. Uhkaukset olivat vakavia, sillä miehellä oli rikostausta.

Naisella oli muitakin syitä olla peloissaan. Mies oli aiemmin polttanut heidän kotitalonsa ja sitä edeltävänä keväänä tullut moottorisahalla sisään asuntoon, josta perhe oli ehtinyt muuttaa pois vain päiviä ennen tapahtumaa. Perhe joutui pahimmillaan muuttamaan kuusi kertaa vuoden aikana. Jutun alussa olevalla videolla näet, mihin kuntoon perheen talo paloi.

Nainen joutui hankkimaan turvakiellon estääkseen uusien yhteystietojensa päätymisen miehelle. Edes lapset eivät voi kertoa ystävilleen taustastaan siltä varalta, että tieto perheen sijainnista päätyisi miehen korviin.

Sai runsaan runsaan kahden kuukauden tuomion

Mies tuomittii käräjäoikeudessa 80 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen vainoamisesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Mies oli hovioikeudessa vaatinut rangaistustaan ja hänen maksettavaksi määrättyjään korvauksia alennettavaksi. Hovioikeus ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen ja käräjäoikeuden päätös jäi pysyäksi. Hovioikeus antoi päätöksensä huhtikuun lopulla.

MTV Uutiset haastatteli naista aiemmin. Haastattelusta käy ilmi, että tapahtumat jättivät Saaraan luonnollisesti jälkensä. Hän ei voi esimerkikiksi kuvitella tällä hetkellä uutta miestä vierelleen.

– Se varmaan johtuu siitä, että en luota ihmisiin, hän kertoi

*Nainen ei esiinny omalla nimellään perheensä turvallisuuden takia.

Lue myös:

    Uusimmat