Mies tuijotteli ja seurasi ruokakaupan työntekijää yli vuoden – työntekijät kehittivät varoitusjärjestelmän vainoajan varalta

Ruokakaupan työntekijää vainonnut mies tuomittiin sakkoihin ja maksamaan uhrille kärsimyskorvauksia.

Rikokset tapahtuivat Muuramessa vuosien 2014 ja 2016 välisenä aikana.

Naispuolinen oli työskennellyt ruokakaupassa, jonka asiakkaana mies kävi. Hän kävi kaupassa useampia kertoja päivässä lähes päivittäin, seurannut ja tuijotellut naista sekä liikkunut tämän auton luona uhrin iltavuoron päättymisen aikoihin. Hän oli myös puhunut asiakkaille ja muille kaupan työntekijöille rakastavansa uhria ja adoptoivansa tämän sekä kommentoinut tämän ulkonäköä.

Uhria saatettiin iltavuoroista autolleen

Miestä oli kielletty jatkamasta toimintaansa, sillä miehen teot pelottivat ja ahdistivat uhria. Mies oli kuitenkin jatkanut toimiaan. Uhri oli miehen takia joutunut pyytämään työtovereita saattamaan itsensä autolleen.

Oikeudessa kuultu todistaja kertoi, että kaupan työntekijät olivat kehittäneet miehen takia jopa varoitusjärjestelmän, jotta uhria voitaisiin varoittaa miehen saapumisesta kauppaan.

Vainoaminen loppui vasta, kun nainen lopetti vuonna 2016 työskentelyn kaupassa.

Mies kertoi "isällisistä tunteista"

Mies kiisti syytteet vainoamisesta. Hän kertoi hänellä olleen "isällisiä tunteita" naista kohtaan ja käyneensä hyvin usein kaupassa. Hän kertoi halunneensa naisesta ikään kuin isosiskon tyttärelleen. Hän myös kertoi hänellä olleen ongelmia kaupan henkilökunnan kanssa.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen vainoamiseen.

Vuonna 1968 syntynyt mies tuomittiin vainoamisesta 40 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoittaa 240 euron seuraamusta.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan myyjälle 1200 euron kärsimyskorvaukset.

Tuomio on lainvoimainen.

Saaran ex-mies poltti perheen talon ja vainosi naista vuosia yöllisillä viesteillä 1:00
Usein vainoaminen kohdistuu entiseen puolisoon. Saara kertoo, miten hänen entinen miehensä vainosi öisin ja poltti jopa talon.

Lue myös:

    Uusimmat