Mainos

Perheasunnon perusparannus: huoneeseen leveyttä vaakatapetoinnilla

Uusi kokemus Remontti-Reiskallekin: tapetti vaakasuoraan.

Sisustaminen ei ole kuolemanvakavaa työtä. On täysin sallittua kokeilla uusia asioita ja rikkoa rajoja. Tällä kertaa tehtiin jotain sellaista, mitä edes Reiska ei ollut aikaisemmin tavannut: laitettiin tapettivuodat vaakasuoraan.

– Joku kuvio kerta kaikkiaan näyttää paremmalta vaakasuorassa, Nina sanoo.

– Tämä oli sellainen. Lisäksi sillä saadaan pienen huoneen takaseinästä leveämmän näköinen.

Huoneen muut seinät maalataan valkoisiksi. Homman jippo on siinä, että takaseinä sattuu ensimmäiseksi silmiin, kun huoneeseen astuu, mutta siellä oleskellessa se jää pääasiassa taustalle. Silloin valkoiset seinät antavat avaruutta.

Tapetointi aloitettiin seinän yläosasta, johon sijoitettiin raitatapetin valkoinen osa. Vuodan alareuna passattiin mahdollisimman tarkasti vaakasuoraan, mitä varten oli vedetty avuksi ohut pilkkuviiva. Jos katto on hiukan vino – yleensähän katot ja seinät ovat hiukan vinoja – se saadaan tällä helposti häivytettyä yläosan valkoisuuteen.

Kuitukangaspohjainen non-woven –tapetti ei vaatinut vetyttämistä vaan liisteri levitettiin telalla suoraan seinään. Pari senttiä seinän leveyttä pidemmäksi leikattu vuota nostettiin paikalleen ja ylimääräinen osa leikattiin siististi pois. Suhteellisen ohut mutta kuitenkin vahvan tuntuinen tapetti harjattiin kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.