Mainos

Perätön ilmianto toi vankeustuomion

Perusteettomia syytöksiä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä levitellyt nainen joutuu telkien taakse yhdeksäksi kuukaudeksi. Lisäksi hän joutuu maksamaan syyttämälleen miehelle noin 9000 euron korvaukset.

Toijalan käräjäoikeus on tuominnut vankeuteen naisen, joka esitti perusteettomia syytöksiä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeuden mukaan Vastuullinen vapaus ry:n toiminnanjohtaja syyllistyi väärään ilmiantoon ja törkeään kunnianloukkaukseen.

Nainen lähetti elokuussa 2002 Valkeakosken poliisille ja paikkakunnan sosiaaliviranomaisille faksin, jonka mukaan nimeltä mainittua lasta tulee suojella isältään seksuaalisen hyväksikäytön vuoksi. Mies joutui poliisikuulusteluihin, mutta syyttäjä teki esitutkinnan perusteella syyttämättäjättämispäätöksen.

Toijalan käräjäoikeuden mukaan nainen on levittänyt valheellisiksi tietämiään tietoja ja vihjauksia useille ihmisille. Valkeakosken sosiaaliviranomaisia hän lähestyi useilla fakseilla ja sähköposteilla.

Naisen vankeustuomio on yhdeksän kuukauden mittainen. Oikeus piti tekoja niin vakavina, että määräsi rangaistuksen ehdottomana. Tuomittu joutuu lisäksi maksamaan syyttämälleen miehelle noin 9000 euron korvaukset.

Oikeudenkäyntiä on lykätty useaan kertaan, koska syytettyä ei onnistuttu saamaan paikalle. Juttu käsiteltiin lopulta suljetuin ovin, mutta tuomio on julkinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.