Mainos

Perämerellä vaaditaan hylkeenpyyntiä

Pohjanmaan kalastajaseurojen liitto vaatii, että maa- ja metsätalousministeriö ryhtyy kiireellisiin toimiin Perämeren hyljevahinkojen vähentämiseksi.

Liiton edustajisto vaatii, että harmaahylkeen pyynti tulee vapauttaa kokonaan. Hyljekanta on lisääntynyt niin nopeasti, että pyynnin kieltämiselle ei ole liiton mukaan enää perusteita. Hylkeenmetsästyksen tulisi olla vapaata hylkeiden suojelualueiden ulkopuolella.

Hylkeen tapporahaa ei ole kalastajaseurojen liiton mukaan ehkä mielekästä palauttaa. Pyyntiä voisi aktivoida esim. palkkio, joka maksettaisiin, kun tapetuista hylkeistä lähettäisi vaaditut näytteet tutkimukseen. Mikäli ministeriö ei vapauta pyyntiä, Perämerelle tulee liiton mukaan myöntää tappolupia kaikille halukkaille jo tälle keväälle. Lupia olisi myönnettävä 5-10 per pyytäjä, jotta kevätjäiltä tapahtuva pyynti kiinnostaisi.

Liitto lisää, että hylkeiden kalastukselle aiheuttamat vahingot tulee korvata täysimääräisesti ja ilman viivytyksiä. Korvauksista ei tule tehdä kalastuselinkeinon tukimuotoa, vaan ne on suoritettava metsästyslain perusteella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.