Mainos

Pentutehtailu rellestää netin kauppapaikoilla

Lemmikkieläimiä netissä kauppaavat niin sanotut pentutehtailijat halutaan kuriin.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys ja netin kauppapaikka Tori.fi ovat aloittaneet yhteistyön pentutehtailijoiden ilmoitusten kitkemiseksi palvelusta.

Tori.fi lukee kaikki ilmoitukset ennen julkaisua. Epäilyttävät ilmoitukset poistetaan ja ilmoitetaan tarvittaessa poliisille.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen mukaan ostajan tulisi aina saada nähdä olot, missä pentu on kasvanut. Ostajan tulisi nähdä myös niin eläimen todistukset kuin myyjän henkilötodistus.

– Siinä vaiheessa, kun sinne ottaa yhteyttä ja joku vastaa huonolla suomella, pitäisi alkaa jo pikkuisen hälytyskellot soida. Tai jos sanotaan, että pentu voidaan tuoda teille. Myös se, että rotukissa tai -koira myydään halvalla viittaa siihen, että se on tuotettu jossain hämärissä olosuhteissa, sanoo Hesyn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Pentutehtailu on lemmikkien myytäväksi kasvattamista, jossa eläinsuojelulakia laiminlyödään rahallisen voiton maksimoimiseksi.

– Valitettavasti eläin on laissa irtaimen esineen asemassa, mikä vaikeuttaa eläinsuojelua. Eläimiä voi ostaa, myydä tai lahjoittaa täysin laillisesti erilaisilla maksuttomilla ilmoituspalstoilla ilman mitään kontrollia, mikä houkuttelee paikalle aina myös villejä ja laittomia toimijoita, kuten pentutehtailijoita, Luukkainen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.