Mainos

Pentagon: Operaatio kestää pitkään

Puolustusministeri Rumsfeld uskoo Osama bin Ladenin olevan yhä Afganistanissa

.

Rumsfeld

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld sanoi tänään, että taistelu terrorismia vastaan kestää vielä pitkään, eikä sitä ratkaista pelkillä sotilasiskuilla.

-Meidän on oletettava, että se voi viedä muutamia vuosia, useita vuosia, hän sanoi CNN-yhtiön lähetyksessä.

-Ongelmaa ei voi hävittää juurineen risteilyohjuksilla. Hänen mukaansa ensimmäiset hyökkäykset oli kohdistettu kahteen kolmeen tusinaan kohteeseen.

Puolustusministeriön Pentagonin virkailijan mukaan iskut kestävät useita päiviä, ennen kuin ne laantuvat. Nato aikoo auttaa Yhdysvaltoja sen kamppailussa alueensa suojelemisessa. Sotilasliitto lähettää viisi AWACS-tutkavalvontakonetta Saksasta Yhdysvaltoihin auttamaan uusien terrori-iskujen estämisessä.

Yhdysvaltain puolustusministeri Rumsfeld sanoi tänään uskovansa vahvasti, että terrori-iskuista epäilty Osama bin Laden on yhä Afganistanissa.

-On melko selvää, että hän on jossakin Afganistanissa, Rumsfeld sanoi amerikkalaisen NBC-televisioyhtiön haastattelussa.

Rumsfeld kiisti samalla Taleban-liikkeen väitteen, jonka mukaan Talebanin onnistui ampua alas ainakin yksi sotilaslentokone ja helikopteri eilisten ilma-iskujen aikana.

-Yhteenkään koneeseen ei osunut eikä yksikään kone vahingoittunut, Rumsfeld sanoi. ABC-televisioyhtiön ohjelmassa puolustusministeri korosti, että Yhdysvaltain ja Britannian joukot iskivät eilen vain sotilaallisiin kohteisiin.

-Me tiedämme, että kohteet olivat kaikki sotilaskohteita, al-Qaeda-verkoston ja Talebanin sotilaskohteita, Rumsfeld sanoi. Hän kiisti Talebanin tiedot siviiliuhreista.

Rumsfeld kuvasi Yhdysvaltain ja Britannian Afganistaniin tekemiä iskuja erittäin onnistuneiksi. Myös humanitaarisen avun eli ruuan ja lääkkeiden toimitus onnistui hänen mukaansa hyvin.

(MTV3-STT)

(Ylimääräinen uutislähetys 08.10.2001 klo 23)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.