Pennsylvanian senaatin kuuleminen piti käydä lävitse ilman maestroa – Trump liittyi seuraan erikoisella tavalla: "Herra presidentti, teidät on nyt yhdistetty"

6:16
Jos ei muuta niin yhteys puhelimen kaiuttimesta! Trump liittyi yllättäen seuraan.

Pennsylvanian Gettysburgissa järjestettiin senaatin kuulemistilaisuus, jossa käsiteltiin presidentinvaalien vaalituloksen oikeellisuutta.

Osavaltion vaalitulos vahvistettiin kuluneella viikolla ja sen voittajaksi vahvistettiin demokraattipuolueen Joe Biden.

CNN kertoo, että vaalitulokseen tyytymätön Donald Trump oli ilmaissut ennakkoon olevansa kiinnostunut matkustamaan myös itse Pennsylvaniaan senaatin kuulemistilaisuuteen.

Matka olisi ollut presidentin ensimmäinen Washingtonin ulkopuolelle vaalipäivän jälkeen. Matka jäi häneltä kuitenkin tekemättä.

Trumpin asianajajan mukaan valvonnassa hähmäisyyttä

Trumpia tilaisuudessa edusti hänen henkilökohtainen asianajajansa Rudy Giuliani.

Asianajaja kutsui vaaleja huijaukseksi ja vaaleja laittomiksi. Näillä konsteilla on Giulianin mukaan pyritty estämään Donald Trumpin voitto vaaleissa.

Giulianin mukaan republikaaneja on sivuutettu ja kohdeltu kaltoin asian tiimoilta. Se on tullut ilmi muun muassa äänestyslipukkeiden valvonnassa.

– Olemme tehneet laskelmia ja todistaat osoittavat, että siellä oli 682 770 postitettua äänestyslipuketta, joita kukaan republikaani ei ole nähnyt, Giuliani kertoi.

– Kaikki nämä äänestyslipukkeet olisivat voineet olla Joe Bidenille. Ne kaikki olisivat voineet olla myös jollekin toiselle. Voi olla, että näissä ei ollut lainkaan tunnistetietoja. Ne saattoivat olla peräisin samalta henkilöltä, Giuliani jatkoi.

"Herra presidentti, teidät on nyt yhdistetty"

Kesken kuulemisen koettiin yllätys, kun Trumpin toinen asianajaja Jenna Ellis kertoi itse presidentin vaativan tulla kuuluksi.

Ellis ojensi matkapuhelimensa ja siirsi puhelimen kaiuttimen kuulumaan salin mikrofoniin.

– Herra presidentti, teidät on nyt yhdistetty, Ellis kertoo.

Takana istunut republikaaniyleisö aloitti kovan hurraamisen.

Tämän jälkeen Trump aloitti pitkän puheenvuoron siitä, kuinka todellisuudessa hän voitti vaalit.

– Arvostan erittäin paljon sitä, että saan tuulla kuulluksi. Olen presidentin virkahuoneessa juuri nyt ja on todella kiinnostavaa tietää, mitä on meneillään. Me voitimme helposti. Me voitimme paljon, Trump puhui.

Trump kertoi puhelimitse, kuinka republikaaneja kannattavat äänestyksenvalvojat ovat saaneet osakseen epäreilua kohtelua.

– Jos olit republikaaneja kannattava äänestysvalvoja, sinua kohdeltiin kuin koiraa ja samaan aikaan demokraatteja kohtaan ei ollut mitään ongelmia. Mutta he olivat rajuja. Heidät kirjaimellisesti työnnettiin ulos ja se oli raju taktiikka, Trump latoi.

Trump vertasi, että republikaaneja kannattaneet valvojat olisivat tarvineet "kiikarit", jotta olisivat nähneet äänten laskemisen.

Osavaltioiden ja liittovaltion virkamiehet ovat toistuvasti sanoneet, että toistaiseksi ei ole minkäänlaisia näyttöjä laajamittaisesta petoksesta presidentinvaalien suhteen.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja