Mainos

Pelkäätkö lentämistä ja turbulenssia? Ratkaisu voi olla kynässä!

Uskoisitko, että lentopelkoisen kauhu turbulenssissa voi lientyä yksinkertaisesti ottamalla kynän käteen? Aiheesta kirjoittaa Mirror.

Jos pelkää lentämistä, kova turbulenssi on miltei pahinta, mitä voi kuvitella. Moni reagoi pelottavaan tilanteeseen puristamalla käsinojaa rystyset valkoisina tai laittamalla kädet ristiin ja rukoilemalla – vaikkei uskovainen olisikaan.

Käsillä kannattaisi kuitenkin itse asiassa tehdä jotain ihan muuta. NBC:n Today Show’ssa testattiin lentopelkoisia varten rakennetussa simulaattorissa, miten aivojen huomion voi kääntää pois koetusta vaarasta, kuten turbulenssista.

Neljänkymmenen vuoden ajan ammatissaan toiminut lentokapteeni Ron Nielsen kehotti vakavasta lentopelosta kärsivää vapaaehtoista, ohjelman tuottaja Jovanna Billingtonia, ottamaan kynän siihen käteen, jolla hän ei kirjoita. Billingtonia pyydettiin sitten kirjoittamaan omaa nimeään paperille uudestaan ja uudestaan.

Lopputulos? Billingtonin olo tuntui paljon paremmalta. Syy on ensinnäkin siinä, että ihminen joutuu keskittymään kovasti – yleensähän kukaan ei kirjoita ”väärällä” kädellä tai turbulenssissa. Toisekseen oman nimen kirjoittaminen ikään kuin harhauttaa ja hiljentää ajatuksia, koska toiminnassa aktivoituu myös aivojen motorinen alue.

– Tämä on hullua. En uskonut, että tämä oikeasti auttaisi, mutta se vie huomioni kokonaan pois turbulenssista, Billington totesi Today Show'ssa.

Lähteet: Mirror.co.uk, Today.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.