Pelimaailman suurnimi innostui suomalaisesta hittielokuvasta: "Haluan niin tehdä tästä pelin"

Maailmalla tunnettu japanilainen pelialan suurnimi Hideo Kojima kertoo Twitterissä innostuneensa suomalaisesta Sisu-elokuvasta.

Elokuvamaisesta otteestaan tunnettu Hideo Kojima on ollut kehittämässä lukuisia pelejä, jotka ovat tunnettuja ympäri maailman. Kojima tunnetaan etenkin Metal Gear Solid -hiippailupeleistään, jotka ovat saavuttaneet pelimaailmassa kulttimaineen. 

Nyt Kojima kertoo Twitterissä katsoneensa tammikuussa ensi-iltansa saaneen Jalmari Helanderin ohjaaman Sisu-elokuvan, josta hän innostui kovasti.

– Vanha mies lähetetään kentälle "yhden miehen salamurhaajajoukkona". Hän on pelätty, kuolemattomana pidetty kostaja, joka on tappanut yli 300 venäläistä sotilasta. Kojima kirjoitaa twiitissään.

Sisu kertoo Lapissa välirauhan aikana asuvasta Aatamista, joka joutuu puolustautumaan kulta-aarretta etsiviä natseja vastaan.

Hehkutettu Sisu saa ensi-iltansa – katso elokuvan tähtien haastattelut 4:54
Hehkutettu Sisu sai ensi-iltansa tammikuussa – näin elokuvan tähdet kertovat kuvauksista.

Kojima näkee Sisussa yhtymäkohtia Ramboon.

– Tämä ei ole enää sotaelokuva, tämä on hullu taistelu hirvittävän siistien miesten välillä. Paljon taisteluideoita jotka voittavat Rambon, kuolematon vanha mies!

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Sisun ohjaaja Helander vertaa itsekin elokuvaa Ramboon Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa tammikuun alussa. Elokuva sisältää silmitöntä väkivaltaa, mutta se on kaikessa ylitseampuvuudessaan myös koomista. 

Suomalaisia pelifaneja innostaa Kojiman twiitissään mainitsema vihjaus siitä, että elokuva innosti häntä miettimään peliä sen pohjalta.

– Haluan niin tehdä tästä pelin, hän hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat