Karut olosuhteet yllättivät elokuvantekijät Lapissa: "Tuuli niin lujaa, että auton tuulilasi meni rikki"

Hehkutettu Sisu saa ensi-iltansa – videolla näyttelijät kertovat karuista kuvausoloista ja Jorma Tommila analysoi vuorosanatonta päärooliaan

Sisu-elokuva kuvattiin syksyllä 2021 Lapin erämaassa oloissa, jotka vaativat sitä itseään myös elokuvan tekijöiltä.

Ohjaaja Jalmari Helanderin tuore elokuva Sisu saa ensi-iltansa perjantaina 27. tammikuuta. Elokuva kuvattiin Lapin erämaassa syksyllä 2021, jossa karut olosuhteet toivat omat haasteensa kuvauksiin. Elokuvaa tähdittävät Mimosa WillamoJack Doolan sekä Aksel Hennie kertovat yllä olevalla videolla siitä, kuinka kova tuuli muun muassa rikkoi auton tuulilasin ja millaisia innovaatioita puvustuksen suhteen oli tehtävä kylmyyden keskellä.

– Meillä oli yksi tilanne, kun tuuli niin lujaa, että auton tuulilasi meni rikki takanani ja putosi, Hennie kertoi MTV Uutisille tammikuussa. 

Päähenkilöä Aatamia näyttelevä Jorma Tommila puolestaan tekee elokuvassa poikkeuksellisen roolin, sillä hänen hahmonsa ei puhu käytännössä mitään. Tommila kertoo myös videolla, millaista oli näytellä hahmoa, jota täytyy kanavoida muuten kuin sanoin. 

Elokuva on saamassa pohjoismaisena elokuvana poikkeuksellisen laajan levityksen maailmalla. Ohjaaja Helander korostaa asian merkitystä elokuvan tekijöille, sekä ylipäätään suomalaiselle elokuvateollisuudelle. 

– Mahdollisuus on niin iso ja se tuntuu niin hyvältä, että me ollaan Suomessa tehty jotakin suomalaisesta aiheesta, joka menee Amerikassa teatterilevitykseen, niin se on niin paljon isompi juttu, kuin esimerkiksi se, että minä olisin mennyt Amerikkaan tekemään amerikkalaista elokuvaa.

– Se, että me tehdään Suomessa jotain, mikä menee sinne, se on jotain, mikä on aika sairaan hienoa. 

Katso elokuvan tähtien haastattelut yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja