Tältä Alan Wake II kuulostaa: Kaikkien aikojen kalleimman suomalaisen kulttuurituotteen musiikki syntyi biisileirillä

Näin syntyi musiikki suomalaiseen Alan Wake 2 –peliin, jonka hintalapuksi on arvioitu hurjat 70-miljoonaa euroa 1:55
Kuuntele videolta, millaista musiikkia Alan Wake 2 –videopeliin vasta vuonna 2024 julkaistavaan episodiin on tehty ja miten musiikit koko peliin luotiin.

Videopelien pelaajat ympäri maailmaa odottivat vuosia kieli pitkällä suomalaisvideopeli Alan Waken toisen osan julkaisua. Nyt pelin toinen osa on viimein saatavilla ja sen on arvioitu olevan kaikkien aikojen kallein suomalainen kulttuurituote. Näin peliin luotiin yksi sen tärkeimmistä elementeistä: musiikki.

Suomalaisen Alan Wake -videopelin lopulliseksi hintalapuksi on arvioitu 70 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä kaikkien aikojen kalleimman suomalaisen kulttuurituotteen.

– Luovana johtajana minun on helppo sanoa, etten tiedä pelin tuotannon tarkkaa hintalappua, mutta kyllä tämä on Remedyn suurin tuotanto. Ainoastaan Remedyllä on ollut neljän vuoden aikana 130 ihmistä tekemässä tätä peliä täysipäiväisesti, kertoo Remedy-peliyhtiön luovajohtaja Sami Järvi Huomenta Suomelle.

– Tämän lisäksi kustannuksia on syntynyt musiikkituotannosta ja traditionaalisen videosisällön kuvaamisesta. Toteutimme kuvaukset studiossa lavasteissa näyttelijöiden kanssa ja materiaalia on pitkän elokuvan verran.

20 biisidemoa biisileirin tuloksena

Musiikit peliin loi The Fried Music -yhtiön tuottaja Jukka Immonen yhdessä kansainvälisten musiikintekijöiden kanssa.

– Meillä oli mahdollisuus kerätä iso joukko tekemään musiikkeja ja saada leveyttä tekemiseen sillä, että meillä oli huikeita talentteja kirjoittaja ja tuottaja puolelta, Immonen kertoo.

Sami Järvi hehkuttaa, että Immosen johdolla musiikintekijät kokoontuivat biisileirille Helsinkiin, jonka lopputuloksena syntyi kaikkiaan kaksikymmentä erilaista demoa.

– Oli hirveän vaikea valita, mitkä seitsemän näistä kahdestakymmenestä lopulta otetaan peliin. 

Yllä olevalta videolta selviää lisää, miten kansainväliset musiikintekijät saatiin Helsinkiin biisileirille mukaan. Kuulet myös teaserin kappaleesta, joka julkaistaan vasta vuoden 2024 puolella osana uutta Alan Wake 2 –pelin episodia.

Katso koko keskustelu tästä:

Suomalaisartistit loivat musiikin suosittuun Alan Wake -videopeliin 9:06
Suomalaisartistit loivat musiikin suosittuun Alan Wake -videopeliin. Remedy-peliyhtiön luovajohtaja Sami Järvi ja The Fried Musicin tuottaja Jukka Immonen Huomenta Suomen vieraina.

Lue myös:

    Uusimmat