Pelicansin hallituksessa istuva Apulanta-tähti toivoo erityisten satsausten vievän seuraa eteenpäin – "Siinä on meidän etumme"

5:03
Katso videolta Sipe Santapukin haastattelu kokonaisuudessaan.

Apulannan rumpalina toimiva Sipe Santapukki on jäsenenä myös SM-liigassa pelaavan Pelicansin hallituksessa. Pelicans on merkittävä organisaatio koko Päijät-Hämeelle.

Mitä yhteistä on Apulannalla ja Pelicansilla? Lahdessa päämajaansa pitävän bändin rumpali Sipe Santapukki näyttelee suurta roolia niin Apulannassa kuin Pelicansissakin, sillä Santapukki on Pelicansin hallituksen jäsen.

Pelicans on toiminut nykyisellä nimellään vuodesta 1996 lähtien. Kaudesta 1999-2000 lähtien seura on pelannut yhtäjaksoisesti SM-liigassa. Pelicansin merkitys koko Lahdelle ja Päijät-Hämeen maakunnalle on suuri. Sen vuoksi Santapukkikin lähti mukaan seuran toimintaan.

– Se on oikeastaan syy, miksi suostuin tähän hallituspestiin. Maakuntaseuralla on yllättävän vahva vaikutus koko yhteisöön. Tosi moni täällä kokee Pelicansin omaksi joukkueeksi, Santapukki kertoo Hockey Night – Tien päällä ohjelmassa.

Toistaiseksi menestys on karttanut lahtelaisseuraa. Pelicansin seurahistorian paras saavutus on kaudelta 2011-12, kun se eteni sensaatiomaisesti finaaleihin asti, mutta joutui lopulta taipumaan JYPille.

– Finaalisarjaa, kun seurasi fanina, sen huomasi, kuinka valtava vaikutus sillä oli koko Lahden ja Päijät-Hämeen alueeseen. Se antaa yhteisöllisyyden kokemuksia, joita ei rahalla saa. Se on urheilun kauneus, Santapukki summaa Pelicansin merkitystä.

Santapukki myöntää, ettei Pelicans ole vielä organisaationa suomalaisten jättiseurojen tasolla, mutta työtä kehityksen eteen tehdään monella eri rintamalla. Santapukki nostaa esiin seuran suuren vahvuuden.

– Meidän vahvuutemme ovat siinä monialaisuudessa. Olemme jo monta vuotta tehty suunnitelmat sille, että meillä on organisaatiossa monta keihäänkärkeä, jotka kaikki toimii itsenään, mutta yhteisen edun nimissä. Siinä on meidän etumme. Varsinkin näinä aikoina se on osoittautunut hyväksi, Santapukki kertoo.

Pelicans on tehnyt viime vuosina myös mainiota työtä seuran junioritoimintansa kehittämisessä. Useampi nuori pelaaja on murtautunut tai murtautumassa jo SM-liigajoukkueen rinkiin. Santapukki on omalta osaltaan halunnut, että seura panostaa junioreihinsa.

– Pelicansin kulttuuri on junioritoiminnaltaan jo erittäin laajaa. Me olemme valtavan suuri junnuorganisaatio, mikä on ihan tietoinen valinta. Sitä polkua haluaisin itse vielä syventää, kun nuorissa on kuitenkin voima ja tulevaisuus. Aina, kun teet nuorison kanssa antoisaa työtä, se kasvaa korkoa tulevaisuudessa.

– En tarkoita sitä, että joku niistä pelaisi välttämättä joskus NHL:ssä, mutta ylipäänsä liikunta ja urheilu on niin hyvässä ihmisen elämässä. Junnupuolesta olen ylpeä ja siihen haluamme edelleenkin panostaa, Santapukki painottaa.

Viime kausi oli Pelicansille suuri pettymys, mutta mihin suuntaan seura on tällä hetkellä menossa. Santapukki uskoo, että seura seilaa kohti rauhallisempia vesiä.

– Näen sen valoisampana. Siitähän alkaa olla kohta sata vuotta, kun Lahdessa on voitettu Suomen mestaruus. Sen aika alkaisi pikkuhiljaa jo olemaan, Santapukki myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja